VALİ KALDIRIM PALU VE KARAKOÇAN'A ÇIKARMA YAPTI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım haftanın ilk gün mesaisini Karakoçan ve Palu'ya ayırdı.

VALİ KALDIRIM PALU VE KARAKOÇAN'A ÇIKARMA YAPTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım, günün ilk ziyaretine Karakoçan Belediyesi’ni ziyaret ederek başladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey’den çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kaldırım daha sonra, Karakoçan Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Karakoçan Belediyesi Otobüs Terminali İnşaatı, halk kütüphanesi ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Vatandaş ve esnafları da ziyaret eden Vali Kaldırım, Elazığ İl Özel İdaresi ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen jeotermal çalışmalar sonucu 43 derecelik sıcak su bulunmasıyla sonuçlanan çalışmaları sondaj alanında inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Burada bir konuşma yapan Vali Kaldırım, “3 ay önce Karakoçan’ı ziyaretimizde Elazığ İl Özel İdaremizin, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ile beraber yapacağı sondaj çalışmalarını başlatmıştık. Geldiğimizde 300 metrede 34 derecelik suyu bulmuştuk. Ama yapılan teknik değerlendirmeler ve analizler sonucu daha derine inildiği zaman daha iyi bir su kaynağının bulunacağı tespit edilmişti. Bizlerde çalışmalarımız devam ettirdik. Çok şükür bugün hedeflediğimiz, arzuladığımız sıcaklığa 43 dereceye ulaştık. Turizm için arzuladığımız bir rakam oldu. Su kalitesi de gerçekten çok başarılı. Dolayısıyla bu müjdeyi hem Karakoçan’ımıza hem de Elazığ’ımıza buradan duyurmuş olalım” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu gelişmelerle alakalı turizme yönelik çalışmalarımızda devam ediyor. Bunların en önemli ayaklarından biri jeotermaldi. Dolayısıyla Karakoçan’ı sağlık turizmin bir şehri yapacağız. 5 yıldızlı bir otel yapımı sözü almıştık. Çok sayıda yatırımcıda başkan beyi arayarak yatırım yapmak istediklerini şimdiden söylemişler. Bunlar sevindirici gelişmeler. Şehrimize hayırlı olsun” sözlerini tamamladı. Daha sonra Karakoçan çarşı merkezinde yapımı devam altyapı ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kaldırım, esnaf ve vatandaşları da ziyaret etmeyi unutmadı.

 

Su Kanalında Boğulan Minik Yağmur’un Ailesine Taziye Ziyareti

Gün boyu ilçe de incelemelerine devam eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Beldesi’nde dengesini kaybederek su kanalına düşmesi sonucu boğularak hayatını kaybeden 3,5 yaşında ki Yağmur Kali’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aileye sabır ve başsağlığı dileyen Vali Kaldırım, “Minik yavrumuzu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bir kez daha Minik Yağmur’a Allah’tan rahmet diliyorum” sözleri ile üzüntüsü ifade etti.

Programına Sarıcan’da devam eden Vali Kaldırım, Karakoçan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapımı devam eden 4 adet öğretmen lojmanı inşaatında incelemelerde bulundu ve Sarıcan’da yaşayan Cemil, Hayriye Sarı çiftinin evine misafir oldu. Akabinde yapımı devam eden yollarda inceleme yapan Kaldırım yol ve altyapı çalışmalarının biran önce tamamlanması talimatını verdi.

 

Vali Kaldırım’ın Yeni Durağı Palu Oldu

Karakoçan ziyareti sonrası Palu’ya geçen Vali Kaldırım önce esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek onların taleplerini dinledi.  Akabinde köy ziyareti yapan Vali Kaldırım iftarını Üçdeğirmenler Köyünde vatandaşlarla birlikte açtı.

İftar sonrası köy sakinleri ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Vali Kaldırım’a Palu ziyaretinde Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirdağ ve Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk’te eşlik etti.(Bülten Haber)