Vali Kaldırım:'Dedikodu ve Olumsuzlukları bir tarafa bırakalım'

Erkan BAY/Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 2019 Paydaş Analiz Toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vali Kaldırım:'Dedikodu ve Olumsuzlukları bir tarafa bırakalım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ KÜLTÜR BAŞKENTLERİ İLE YARIŞMIŞ BİR ŞEHİRDİR

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan  Vali Kaldırım, Elazığ’ın önemli bir şehir olduğunu ifade ederek şunları söyledi,“Kadim olmanın anlamı çok büyük Türkiye’de 5 tane kadim şehir sayın dersem sayamazsınız. Sayılacak olursa da bunlardan birisi Elazığ’dır. Şehir kültürü olan tarihide iyi olan ve bir dönem, sadece Türkiye’ye değil dünyaya insan kaynağı yetiştiren Uluslararası bir kültür sanat, edebiyat musiki, anlamda çok önemli bir medeniyet merkezi olmuş bunu tatmış, dünyaya insan yetiştirmiş medeniyet üretmiş, inşa etmiş; kültür sanat yetiştirmiş, üretmiş, icra etmiş ve bunu dünyanın hizmetine sunmuş o dönemlerdeki önemli kültür başkentleri ile yarışmış bir şehirdir.”diye ifade etti.

 

BURAYA GELMEDEN HARPUT’U ÇOK TANIYAN BİRİ DEĞİLDİM

Vali Kaldırım,“Ben buraya gelmeden önce Harput’u çok tanıyan bilen biri değildim, ama gelince Elazığ’ın ürettiği 3780 türkünün içine düşünce Elazığ’ın ne olduğunu anladım. Bizim Elazığ’da yetişen değerleri Elazığ’ın sahip olduğu varlıkları çok iyi sahiplenmemiz lazım çok iyi kavramamız lazım özümsememiz lazım ve onları o şekilde geliştirip yeni ve katma değer ürünler haline getirip dünya pazarının da arzuladığı hala getirmemiz lazım.” dedi.

 

“DEDİKODU VE BUNUN GİBİ OLUMSUZLUKLARI KENARA BIRAKALIM”

Olumsuzlukların bir tarafa bırakılmasını isteyen Vali Kaldırım,“ “Burada birçok yelpazede projeler sunuldu kültürden, sanattan, şehrin alt yapısından, yatırım ortamının geliştirilmesinden, fuar merkezinden, sanayisinden, turizminden, tarımından, su ürünlerinden, sağlıktan, ve eğitimden olmak üzere çok geniş yelpazede projeler sunuldu. Hepsi de vizyon projeler, bunlara sahip çıkarak birlikte hareket edelim, kırgınlıkları kenara bırakalım bu şehir hepimizin şehri bu şehir büyüdükçe emin olun hepimiz büyüyeceğiz. Küçülürse hepimizde küçüleceğiz. Ufkumuzu geniş tutalım dedikodu ve bunun gibi olumsuzlukları kenara bırakalım.”şeklinde konuştu.

 

RAKİP OLACAĞIZ AMA İŞ BİRLİĞİNİ İHMAL ETMEYECEĞİZ

Vali Kaldırım,“Rakip olacağız tabi herkes yatırımcı çekmek için çırpınıyor uğraşıyor ama bu rekabet içinde de iş birliğini ihmal etmeyeceğiz, yukarı taşıyan rekabet olmalı paçasından aşağı çeken değil. Dolayısıyla biz vizyonumuzu yukarı çekelim Elazığ’a da bu yakışır çevremizle yarışmayı bırakalım dünyayla yarışalım”dedi.