VALİ KALDIRIM'DAN KESİN ÇÖZÜM

KORONA VİRÜS SALGINI DOLAYISIYLA SOKAĞA ÇIKMA UYARILARI VE MEYDANLARDA BULUNAN OTURMA BANKLARININ SÖKÜLMESİ DE İŞE YARAMAYINCA VALİ KALDIRIM, ÇÖZÜMÜ 15 TEMMUZ MEYDANI'NI BARİYERLE KAPATMAKTA BULDU 

VALİ KALDIRIM'DAN KESİN ÇÖZÜM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Korona virüs salgının  etkilerini en aza indirmek amacıyla uzmanların ve yöneticilerin evden çıkılmaması ve kalabalık ortamlardan uzak durulması uyarılarını hiçe sayarak sokak ve meydanlara çıkmakta ısrar eden vatandaşlar için ilginç yöntemler uygulanmaya devam ediliyor.

ÖNCE BANKLAR SÖKÜLDÜ

Elazığ Belediyesi, sağlık bakanlığının tüm kurumları ve halkı uyardığı ilk günden itibaren her türlü önlemi alarak şehrin her bir köşesini dezenfekte etti. Yine yoğun kullanılan  alanların dezenfeksiyonunu  da yapan Elazığ Belediyesi, tüm bu çalışmaları ile birlikte halkımızı uyarıcı olan ve dikkat çekmesi amacıyla bazıları yöresel ağızla kaleme alınan birçok afiş, billboard ve kamu spotu niteliğindeki yayınları ile halkı tedbirli olmaya ve özellikle de evde kalmaları noktasında yoğun bir bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da yaptığı tüm uyarılara önce kendisi uydu ve 14 kuralına uymakla birlikte evde kal uyarıları gereği işlerini evden yürüttü ve çalışmalarla ilgili gerekli talimatları telefonla ve evden verdi.

Tüm ülke sathında olduğu gibi ilimizde de vatandaşın sokağa çıkmaması amacıyla yoğun olarak kullanılan 15 Temmuz demokrasi meydanı, Ahmet Aytar Meydanı ve Öğretmenevi önündeki oturma gurupları ve banklar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatı ile sökülerek kaldırılmış ancak bu uygulamaya rağmen bazı sorumsuz vatandaşlar bu alanda oturmaya ve yakın mesafeden sohbet etmeye devam etmişlerdi.

KALDIRIM’DAN KESİN ÇÖZÜM

Bankların kaldırılması,  tüm uyarı ve yayınlara rağmen sokağa çıkarak 15 Temmuz meydanında oturmaya devam eden vatandaşlar, salgının olası yayılma ihtimaline karşın bu alandan uzak tutmak için Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla meydan, polis bariyerleri ile çevrilerek toplu halde oturulmasına kapatılmış oldu.

Bu uygulama gereği dün sabah itibariyle İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimler, polis barikatlarıyla meydanı çevirerek kapattı.