VALİ KALDIRIM: 'ÇANAKKALE NE İSE 15 TEMMUZ DA ODUR'

Erol KARA/Türk Tarihinin en önemli mücadelesi ve kahramanlık günlerinden birinin 15 Temmuz olduğunu söyleyen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 'Çanakkale ne ise, Malazgirt neyse, Kurtuluş Savaşı ne ise 15 Temmuz da odur. Çok etkili mücadele veriliyor. Elazığ'da da çok ciddi mücadele veriyoruz. Merkezi hükümetin talimatları doğrultusunda hukuk ve adalet içinde bu yapıya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.' dedi.

VALİ KALDIRIM: 'ÇANAKKALE NE İSE 15 TEMMUZ DA ODUR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz’un bir kahramanlık hikâyesi olduğuna dikkat çeken Vali Kaldırım, “15 Temmuz ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı verilmiş bir işgal girişimiydi. İnşallah bu birlik ve beraberliğin karşısında kimse artık darbelere cesaret edemeyecektir. Bu açıdan 15 Temmuz kahramanlık hikâyesidir. Vatandaşın o gece sokağa çıkıp mücadele vermesi devletine milletine, Cumhurbaşkanına ve kurumlarına sahip çıkması takdire şayandır.’’ dedi.

 

BİR DAHA CESARET EDEMEZLER

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 15 Temmuz’un alçakça ve haince yapılmış darbe ve işgal girişimi olduğunu, aziz milletin Devletine ve Cumhurbaşkanına sahip çıkmasıyla o girişimin bertaraf edildiğini söyledi.

Kaldırım, “İnşallah bu tür girişimlere bir daha cesaret edemeyecekler. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve duruşu, ona milletin duyduğu güven o çağrıya karşılık vermesi Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu olayı bertaraf edilmesinde çok etkili olmuştur. 15 Temmuz gecesi ilk sokaklara çıkan Elazığ ve Trabzon’du. Bizlerde göreve geldikten sonra FETÖ ile mücadelede devletin bütün kurumlarının verdiği mücadele de bizlerde elimizden geleni yaptık. Özellikle emniyet güçlerinin kararlı duruşu ile bu yapı büyük oranda arındırılmıştır” dedi.

 

HUKUK VE ADALET İÇİNDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

FETÖ yapılanması içimizden arındıkça başarı sağlanacaktır diyen Vali Kaldırım, “Çok etkili mücadele veriliyor. Elazığ’da da çok ciddi mücadele veriyoruz, kurumlar olarak, valilik olarak bu mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceğiz. Merkezi hükümetin talimatları doğrultusunda hukuk ve adalet içinde bu yapıya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletimizin varlık ve beka mücadelesiydi, çok şükür bunu başardık. Hukuk çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.