VALİ KALDIRIM:'ASIL SIKINTI TATLARIMIZIN EVDE KALMASI'

Erol KARA/Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ekim ayında yapılması düşünülen 'Bağ bozumu ve Orcik Festivali'nin'' hazırlıklarına başladıklarına dikkat çekerek, 'Bu festivali Türkiye'de ve dünyada ses getirecek şekilde uluslararası boyutta ulaştırmak ve çok iyi konumlandırmak gerekir.'dedi.

VALİ KALDIRIM:'ASIL SIKINTI TATLARIMIZIN EVDE KALMASI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın yöresel değerlerle yeniden tanışmasının  çok önemli olduğuna vurgu yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “ Dünya da trend bu yönde, Dünya da en çok yükselen trendler arasında Gastronomi olduğunu görüyoruz. Kültüre, sanata özellikle kültürel değerlere musikiye gastronomiye çok büyük yönelmeler var. İnsanlar artık klasik destinasyonlardansa farklı deneyimler elde etmek istiyor. Dolayısıyla yöresel ürünler ve tatlar çok önemli ” diye konuştu.

 

 

 

300’E YAKIN YEMEK ÇEŞİDİMİZ VAR

 

Elazığ’ın  Gastronomi açısından çok güçlü olduğuna dikkat çeken Vali Kaldırım, “Gastronomi de Elazığ ikinci ama, yöresel Tatlar olarak ben birinci olduğunu düşünüyorum. Bizim sahada yaptığımız çalışmalara göre 300’e yakın yemek çeşidi var. Bu konuda Gaziantep den daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Asıl sıkıntı tatlarımızın evlerde kalması dışarı çıkmaması.Sıkıntı bu tatların çok az bir şekilde tüketiciye sunulması. Bunun tanıtılma teşvikle alakası var. Orcikle ilgili festival yapılmış fakat ara verilmiş. Orcik ve bağ bozumu üzerinden gündeme getirilmesi çok doğru bir yaklaşım. Ak Parti Milletvekili Tolga Ağar bir kıvılcım attı sosyal medya üzerinden,bunu  herkes sahiplendi. Bu konuda festivali Türkiye de ve Dünyada ses getirecek şekilde uluslararası boyutta ulaştırmak ve çok iyi konumlandırmak gerekir. “ dedi.

 

MUSİKİMİZİ DE DEĞERLENDİRİCEĞİZ

 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Orcik Festivali fikrinin çok iyi bir tema olduğuna işaret ederek, “Ana tema orcik olabilir ama bütün Gastronomimizin yöresel mutfağı ve yöresel değerlerimizi Bağ bozumu ile birlikte tanıtmamız lazım. Biz bölgeye has değerleri ortaya koyduğumuz zaman başarılı olacaktır. Ekim ayı güzel bir etkinlik planlıyoruz. Bağ bozumu ile birlikte orciğin tanıtımını yapacağız.

Bu konuda Valilik, Belediye ve STK’ların katılımı ile güzel bir şey olsun istiyoruz Elazığ’ın bir değeri olsun biz konuya böyle bakıyoruz.  Derin bir geçmişi olan Musikimizi de ayrıca değerlendireceğiz.” dedi.

 

 

Vali Kaldırım,” 3 günlük bir festival olacak.  Bu hem merkez de hem de bağ bozumunun yapılacağı bir köyde inşallah farklı etkinliklerle düşünüyoruz. İşin içinde bağ bozumu Orcik yapımı da Musiki de olacak gelen misafirleri gezdirecek tur da olacak.” dedi.

 

3 MÜZE YAPILACAK

Turizm konusunda Elazığ’ın potansiyeli çok yüksek bir il olduğuna işaret eden Vali Kaldırım, “Şu an Dünyaya baktığımızda akıllı şehirler markalaşmak isteyen şehirler kendilerini hizmet sektöründe konumlandırıyor. Elazığ’ın varlıkları bu konuda çok iyi hem kültürel varlıkları hem sanatsal hem doğal güzellikleri o açıdan zengin bir yer” diye konuştu.

 

Kaldırım,”Dünyanın nadir yerlerinde olur kültür, sanat ,inanç turizmi ve bunun yanında doğanın bir arada olduğu yer gerçekten zor. Bütün değerlerin hepsi var. Elazığ çok iyi ivme yakaladı. Turlar gelmeye başladı. Harput’a gelen tur sayısı 100’ü geçti bu yıl. Elazığ iyi yolda doğru yolda Hazar göllüne yoğun ziyaretçi akını var. Termal ve eko turizme çok önem veriyoruz. Yeni kanyonlar keşif ettik macera parkı yapılıyor. Dalış turizmine yönelik faaliyetler var tekne turları yapılacak. Bizim yaptığımız destinasyonu daha cazip hale getirmek insanlara daha uzun kalabilecekleri daha farklı deneyimlerin yaşayabilecekleri alan oluşturmak. Müzeler konusunda sıkıntımız vardı 3 Müze yapılacak. Kent müzesinin ihale şartnamesi hazırlanıyor. İhale aşamasına gelmiş durumda. Belediyemizle Musiki ve Gastronomi müzesi yapmak için hazırlıklar yapılıyor. Bu tür çeşitlendirmelerle inşallah Elazığ ‘ı çok daha cazip bir destinasyon haline getireceğiz. Turizm de çok iyi ivme yakaladık.” dedi.