VALİ DUYARLILIĞI

Geçtiğimiz hafta ilk kez Kanal Fırat Genel yayın yönetmeni Zeki Akbıyık ve  elazığsonhaber.com  site yöneticisi Furkan Dilaver'in gündeme getirdiği Sivrice ilçesindeki Zipline, Macera Parkı ve Dev Salıncak tesislerinin harabe görüntülerini   Hakimiyet Gazetesi olarak da bu duruma seyirci kalınmaması gerektiğini Hakimiyet'e Göre köşesinde işlemiştik.

VALİ DUYARLILIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Erkaya Yırık bu haberlere kayıtsız kalmadı ve ilgili tüm birim müdürlerini de yanına alarak o bölgede incelemelerde bulundu.

Tesisin bakımsız ve ilgisiz halini yerinde gören,  ayağa kaldırılması ve halkın hizmetine sunulması için talimatlar veren Vali Yırık, bu çalışmalarını sosyal medya hesabından şu cümlelerle paylaştı:

Elazığ - Sivrice’de, eşsiz bir turizm potansiyeli ! Hazar Baba Kayak Tesisleri, Macera Parkı Oyun ve Piknik Alanı... Daha çok çalışacağız...”

Bu paylaşımdan da anlaşılacağı gibi tesisin eksiklikleri kısa sürede giderilerek halkımızın hizmetine sunulacak. Aşırı sıcakları yaşadığımız bu günlerde bu tesislerle birlikte Hazar Gölü kıyısındaki tesislerin halka açılması, gölün ve çevresinin temizliğinin ise  hassasiyetle korunması gerekiyor.

Vali Erkaya Yırık’ın hamleleri de gösteriyor ki bu yaz tatil amaçlı çok alternatiflerimiz olacak.