VAKASIZ 5 GÜN

VAKASIZ 5 GÜN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizin ve şehrimizin bir numaralı gündem maddesi haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında başta Elazığlı hemşerilerimiz olmak üzere istisnasız herkesin merak ettiği soru, "Hayat ne zaman normale dönecek?" oldu. Edinilen bilgilere göre, illerde oluşturulan pandemi kurulları, normalleşme için kriterleri de belirleyecek. Normalleşmenin uygulanmasından ise bakanlıklar sorumlu olacak.

Türkiye, son beş günün vaka ve iyileşme sayılarına bakılırsa koronavirüsle mücadelede olumlu tablo çizmeye devam ediyor. İyimser tabloyla beraber normalleşme çalışmaları başladı. Normalleşme, 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerden başlayacak.

Bu konu ile ilgili oluşturulacak Bilim Kurulu'ndaki halk sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışacak. Bu konuda bir ekipler oluşturuldu. Onların yapacağı hazırlıklara göre gevşetme politikaları belirlenecek. Kapalı mekânlardaki ana kurallar, maske zorunluluğu olacak yerler, açılacak işyerleri ve bu işyerlerinde uygulaması zorunlu kuralların hepsi, bu ekip tarafından belirlenerek duyurulacak.

Bu çalışma kapsamında Elazığ ili değerlendirildiğinde oldukça şanslı olduğumuz gözüküyor. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın ilk günden bu zamana kadar aldığı önlemler ve halkımıza yönelik uyarılarının karşılık bulması ile şehrimiz diğer illerden çok şanslı olarak vaka sayılarını sınırlı tutmayı başardı.

 Her ne kadar az sayıda tedavi gören hastamız kaldıysa da beş gün üst üste vakamızın olmadığı günler yakındır diye düşünüyoruz. Ama bunu sağlamak da bizim elimizde. Ramazanın doğal izolasyonu ile bizlerin dikkatli davranmaları birleşince vakasız beş günü sağlayacağımızdan şüphemiz olmasın.