UZMAN KABİNE

64

UZMAN KABİNE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

64.Türkiye Cumhuriyeti hükümeti açıklandı. Listeye baktığımızda ilk yorumumuz kabinenin usta isimlerden oluşu. Başka bir açıdan bakıldığında da bakanlar kuruluna Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damgasını vurmuş olması.   

Peki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabineye müdahale yetkisi var mı? Evet var.

Çünkü kim ne derse desin 7 Haziran hezimetinin ardından 1 Kasım zaferinde Cumhurbaşkanının rolü çok büyük.

7 Haziran sonrasında Davutoğlu’nun gönlünden koalisyon geçiyordu. HDP hariç diğer iki partiyle yapılacak bir koalisyonun toplumsal uzlaşma görüşlerine daha yakın duruyordu. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran seçim sonuçlarının açıklandığı daha o akşam kararını vermiş ve yeniden seçimin de sinydigererini göstermişti.

Zaman Tayyip Erdoğan’ı haklı çıkardı ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti tartışmasız bir üstünlük sağladı. Tek başına iktidarın anahtarını Tayyip Erdoğan açtı. Erdoğan’ın yeniden seçim kozuna diğer partiler de istemedikleri halde kayıtsız kalmadılar.

1 Haziran sonrasında yaşanan MHP’nin hayırcı tavrı, HDP’nin şımarık ve sorumsuz tavırları, CHP’nin seçimlerden birinci parti çıkmış gibi havaları seçmende “işte koalisyon dedikleri buymuş demek” görüşlerini doğurdu ki bu Erdoğan’ın vermek istediği mesajın ta kendisiydi.

Kabineye Tayyip Erdoğan mührünün vurulmasının bir ve en önemli sebeplerinden biri de ülkeyi 2023 vizyonu’na taşıyacak kadronun tecrübeli, denenmiş, yük altında test edilmiş ve bunların hepsinden başarıyla çıkmış tecrübeli isimlerin oluşu. Binali Yıldırımın Ulaştırma Bakanlığı dönüşü bunun en örneği göstergesi. HSYK ile mücadelede önemli mesafeler almış, paralel yapılanmanın genlerini çıkarmış Bekir Bozdağ’ın adalet bakanlığına yeniden atanması da doğru bir karar olmuş.

İlimize bakanlık verilmeyişi bir eksiklik midir diye sorarsanız bunun beklenmesinin yanlış olduğunu söyleriz. İlimiz milletvekilleri elbette bakanlık yapacak bilgi-birikim ve donanıma sahip. Ancak burada önemli olanın bakan olmak değil bakanların  Elâzığ’a bakmalarını sağlamaktır. Her bir bakan Ak Partinin olduğu gibi şehrimizin de bakanı.Sayın milletvekilleri, belediye başkanı ve il başkanımıza bugünde sonra daha çok iş düşüyor. Öncelikle Ankara lobimizi hızla oluşturmalı, bakanlıklar bünyesindeki yeni oluşumlara Elazığlı bürokratların atanmalarının sağlanması gerekiyor.

Milletvekillerimizin bakanlıklara hayırlı olsun ziyaretlerinde her birinin sadece bir konuyu raporlaştırıp, sunum halinde bakana vermeli ve talebini gerçekleştirilmelidir. Ancak kalkınma bakanı Cevdet Yılmaz’a tüm vekillerimiz “teşvik yasası” talebi ile ortak gitmeli ve mutlaka başarı elde edilmelidir.

Yeni kabinenin ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.