UYARILAR KARŞILIK BULUYOR

ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM VE BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NIN YAYGIN VE SOSYAL MEDYA İLE AFİŞLER ÜZERİNDEN YAPTIĞI 'EVDE KAL' UYARILARI KARŞILIK BULDU VE HALKIMIZ BÜYÜK BİR DUYARLILIK ÖRNEĞİ GÖSTEREREK SOKAKLARI BOŞALTTI

UYARILAR KARŞILIK BULUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinden korunmak ve yayılma hızını en aza indirmek amacıyla Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın uyarı ve aldıkları önlemler karşılık buldu. Vatandaş hem uyarılara uyarak çok zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmıyor hem de 65 yaş üzeri olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları bizzat evlerine götürülerek olası mağduriyetlerin de önüne geçilmiş oluyor.

POLİS, YAŞLILARIMIZ İÇİN ALIŞVERİŞTE

Elazığ Valiliği tarafından kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda bulunan görevliler, yaşlılarımızdan gelen alışveriş talepleri ile maaşlarının çekilmesi da dâhil birçok konudaki taleplerini alarak istenen malzemeleri marketlerden alarak kendilerine ulaştırıyor.

Çin'de ortaya çıkıp dünya da salgına dönüşen korona virüsü nedeniyle ülke genelinde gerekli tedbirlerin alınmasının ardından sosyal destek çalışmaları aralıksız sürüyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da valilik koordinesinde hizmet vermeye başlayan Vefa Sosyal Destek Grubu, bu kapsamda birçok kurumdan oluşturulan personellerle görev yapıyor.

POLİSLERİMİZ HALKIMIZ İÇİN KENDİNİ FEDA EDİYOR

Koronavirüsün etkisinden halkımızı korumak amacıyla büyük bir özveri ile çalışan polislerimiz, hem yaşlılarımızın ihtiyaçlarını gidermek için alışveriş yaparak büyüklerimizin evlerine kadar ulaştırıyor, hem de sokakta gördükleri hemşerilerimizde de evlerinde kalmalarının kendileri için daha iyi olacağı uyarısında bulunuyor.

Yaptığı uyarıları nezaket çerçevesinde ve şefkatli bir üslupla dile getiren polislerimizin bu kibar uyarıları da halkta karşılık buluyor ve çoğu özür dileyerek hemen evlerine gideceklerini, ifade ediyorlar.

BELEDİYE’DEN SAHA EKİPLERİ

Valilik bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Gurubuna ilaveten Elazığ Belediyesi de oluşturduğu mobilize “saha ekipleri” de yaşlı, yardıma muhtaç ve mağdur hemşerilerimizin her türlü ihtiyaçlarını gidermek için seferber olmuş durumda.

153 Beyaz Masa’ya telefonla yapılan müracaatları anında değerlendiren, yaşlılarımızdan aldıkları siparişlerle birlikte maaş çekimi ya da diğer resmi işlemlerinin yapılmasına kadar birçok konudaki taleplerini yerine getiren ekipler, gerekli sosyal mesafe ve hijyen kurallarını da ihmal etmiyorlar.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan saha ekibi, yaşlılarımızdan gelen market alışverişi taleplerini karşılamakla birlikte, yardıma muhtaç insanlarımıza; yakacak ve kuru gıda paket yardımında da bulunuyorlar.

EVLER PIRIL PRIL

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatları ile geçtiğimiz günlerde hizmete alınan evde temizlik hizmeti birimi de sahadaki çalışmalarını yürütüyor.

Hasta, yalnız yaşayan ve kendi ev temizliğin yapacak ya da maddi anlamda yaptıracak imkânı bulunmayan hemşerilerimize  yönelik gerçekleştirilen hizmet, hem yaşlılarımızdan hem de bu hizmeti bizzat gören hemşerilerimizden büyük takdir görüyor.

Her zorlukta ve sıkıntıda halkının ve hemşerilerinin yanı başında olan bir belediye başkanına sahip olmanın özellikle böylesi sıkıntılı günlerde daha bir anlam kazandığını belirten ve bu hizmetlerden dolayı Başkan Şerifoğulları’na dua ve teşekkür eden vatandaşlarımız bu duygularını ifade ederken duygulandıkları ve gözyaşlarını tutamadıkları göründü.

ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Önce 24 Ocak'ta yaşanan deprem sonrasında da korona virüs salgınının  oluşturduğu olumsuzlukları  ancak birlik olur ve birlikte hareket ederek çözebileceğimizi ifade eden Başkan Şerifoğulları, zorlu ve sıkıntılı sürecin kısa sürede geçeceğini, halkımızın devletine ve yöneticilerine olan inanç ve güvenleri sayesinde kamunun tüm imkânları seferber edilmek suretiyle bu günlerin geçeceğini söyledi.