ÜRETİM TESİSİ KURULACAK

Erol KARA/ Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

ÜRETİM TESİSİ KURULACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Askeri Fabrikalar Genel Müdürünün ziyareti SİHA anlaşmalarının tanıtımıydı. Bize 80 ana başlık altında ihtiyaç duydukları 800’e yakın ürünün tanıtımını yaptılar ve bu ürünün tedarikini sağlama adına Elazığ’daki iş adamlarımız ve üreticilerle ikili görüşmelerde bulundular’’ dedi.

Asilhan Arslan, Elazığ’da artık tamamen milli duygularla yola çıkmış bir iş dünyası olduğuna dikkat çekerek, “Ordumuza, Milletimize, Mehmetçiğimize nefes olma onların sahada elini güçlendirme dışarıya bağımlılık azaltma adına çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.’’ dedi. 

BELLİ MESAFELER ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Arslan, “Savunma sanayi ile alakalı artık Elazığ da bir üretim zincirinin ve belli kümelenmenin olduğunu söylemek mümkün. Bu ciddi bir emeğin ürünü. MSB Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayi Başkanı hemşerimiz İsmail Demir’in çok ciddi katkıları ve öncülüğü ile oldu. Biz de onlardan aldığımız güçle iş dünyasını motive ederek, Belli mesafeler almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

ASKERİ FABRİKALAR GENEL MÜDÜRÜ VE UZMANLARINI ELAZIĞ’DA AĞIRLADIK

Arslan, “Biz de onlardan aldığımız güçle iş dünyasını motive ederek, belli mesafeler almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz o noktayı geçtik, bundan sonraki süreçte daha çok başarı hikâyelerine Elâzığ’ımız hazır olsun.” dedi.

8 Mart'ta Askeri Fabrikalar Genel Müdürü ve uzmanlarını Elazığ‘da ağırladıklarını söyleyen ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Amacımız Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ile özel sektör ilişkilerini güçlendirme adına sürekli yeni hamleler yapmak. Bu tür benzeri tanışma fırsatları sunma ve gerekli yeni mevzuatlarla ilgili yol haritalarını anlatma adına bu ziyaretler faydalı oluyor" diye konuştu.

ÜRETİM TESİSİ ELÂZIĞ’DA YAPILACAK

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Askeri fabrikalar genel müdürünün ziyareti, SİHA anlaşmalarının tanıtımıydı. Bize 80 ana başlık altında ihtiyaç duydukları 800’e yakın ürünün tanıtımını yaptılar ve bu ürünün tedarikini sağlama adına Elazığ‘daki iş adamlarımız ve üreticilerle ikili görüşmelerde bulundular. Askeri fabrikalarla SİHA (Stratejik işbirliği anlaşması) imzalayan Türkiye'de 1 firma vardı. Şu an 8 tane daha eklendi. Bunlardan biri de derneğimizin üyesi olan GDS makinenin projesidir. 23 Mart'tra Kayseri'de yapılacak olan törende MSB Bakanı Hulusi Akar bunun lansmanını yapacak. Oradaki stratejik işbirliği anlaşmasında ürün on yıl alım garantili olacak. Ürün ise kabin içi ısıtma sistemleri yani kendinden yanmalı kabin içi ısıtma sistemleri. Şimdiye kadar Türkiye’de bu ürün hiç üretilmiyordu. Tamamen dışa bağımlıydı. Böylelikle stratejik öneme sahip bir ürün prototipte yüzde 40 aşamasına geldi. Bu ürün Elazığ‘da üretilecek. Üretim tesisi de Elazığ ‘da yapılacak. Bu ürünü Elazığ‘a kazandırdık. Bu bizim için çok büyük bir gurur.” dedi.

GAYRETLERİMİZ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Arslan, “SÜHA Kümelenme Derneği Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’ın ciddi destekleriyle ciddi mesafeler almış nihai ürünleri konuşur pozisyona gelmiştir. Bunlardan biri de statik radar sistemi algılayabilme sistemi ile alakalı yeni bir cihazdır. Bizim kurduğumuz derneğin öne sürdüğü savunma sanayi ile ilgili ürünlerin Elazığ‘da üretilmesi ile alakalı. Hikâyemiz açıkçası meyvelerini vermeye başladı. Bu bizi ciddi anlamda onure ediyor. Tamamen milli duygularla yola çıkmış bir iş dünyası var. Ordumuza, Milletimize ve Mehmetçiğimize nefes olma, onların sahada elini güçlendirme ve dışarıya bağımlılık azaltma adına çok ciddi çalışmalarımız var.” diye konuştu.

ALPAY VE DEMİR’İN CİDDİ KATKILARI VAR

GRS makinenin yatırıma yönelik büyüme kararı aldığına işaret eden Arslan, "Bunlar şehir adına çok mutlu gelişmeler. Askeri Fabrikalar Genel Müdürü ile Mevcut Ağır Bakım Tesisinin yeni işletim modeli ile birlikte nasıl yürütüleceğini, Elazığ iş dünyasının ondan nasıl faydalanacağı ile alakalı birçok görüşmeler yapıldı. Buradan da yeni yatırım ve iş alanları çıkacaktır. 23 Mart tarihinde Kayseri'de yapılacak olan görüşmeler sonrasında onların ihtiyacına cevap verecek görüşmeler yapılacak. Elazığ Organize Sanayide bir prototip merkezi kuruyoruz, Kalkınma ajans merkezli. O merkezde de savuma sanayine ihtiyaç duyulan ürünlerin imalatı yapılabilecek. O merkez de önümüzdeki aylar içinde faaliyet girecek. Savunma sanayi ile alakalı artık Elazığ‘da bir üretim zincirinin ve belli kümelenmenin olduğunu söylemek mümkün. Bu ciddi bir emeğin ürünü. Şuay Alpay ve İsmail Demir’in çok ciddi katkıları ve öncülüğü ile oldu. Biz de onlardan aldığımız güçle iş dünyasını motive ederek, belli mesafeler almanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.