UNUTULMAYACAKSIN...

UNUTULMAYACAKSIN...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ depremi bizleri bir kez daha birbirimiz etrafında kilitledi. Yaşanan acı hemen herkesi eşit ve kardeş yaptı. Depremin yıkıcılığı ve yaraların sarılması her bir unvanı ve statüyü eşitledi.

Cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanı, bakanlık yetkilileri, üst düzey bürokratlar ve ilin bürokratları…

Bu ünvanların ve görevlerin hiçbir değeri kalmadı 24 Ocak depreminde.

Cumhurbaşkanı vatandaşlar enkaz yerindeydi, birlikte cenaze namazında ve taziye evinde.

 Bakanlar, bakan olduklarını, vekiller vekil olduğunu unuttular bu hafta içinde. Vatandaşlar da zaten onları bir makam sahibi olarak değil de zor günlerinde yardımlarına koşan kardeşleri, ağabeyleri ve ablaları gördüler.

Ne makamın ne de makamsızlığın bir değeri vardı. Tıpkı mahşerdeki gibi. Herkes eşit, herkes sadece ve sadece insan…

24 Ocak Elazığ mahşerinin bizi daha çok kardeş yaptığı isimlerden biri de ilimiz milletvekili Tolga Ağar’dı.  İlk saatlerden itibaren şehirdeydi ve hep halkının yanında oldu. Günlük, Bakan Soylu tarafından yapılan basın açıklaması dışında hep sahada oldu. Kalabalık gezmedi. Birkaç kişiyle ziyaret etti hemşerilerimizi ve onların derdini dinledi, yaralarını sarmak için gayret gösterdi.

İnsanlar ona daha kolay derdini anlatabildi. Nedendir bilinmez daha kendinden gördü belki Ağar’ı. Yardımcı  olma konusunda cansiperane çalıştı ve her anı sahada geçti.

Bu günler elbet geçecek ve bu acılar dinecek. Ama geriye kalan samimi ve içten yaklaşımlar olacak. Bunu halkımız, Tolga Ağar da çok güzel yaşadı ve gördü. Unutulmayacaksın Tolga Ağar…