ÜNLÜ YAZARLAR ELAZIĞ'A AKIN EDECEK

Gülşah ALTAŞ / Belediye tarafından 29 Eylül – 08 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Kitap Fuarı, ünlü yazarların akınına uğrayacak. 10 gün süresince devam edecek fuarda Can, İşbankası, Yapıkredi, Doğan, Pegasus gibi ülkenin önde gelen yüzden fazla yayınevi stant açarak, kitapseverlerle buluşacak

ÜNLÜ YAZARLAR ELAZIĞ'A AKIN EDECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahmet Aytar Meydanı’nda 1.800 m² alan üzerinde gerçekleşecek olan kitap fuarında söyleşi ve imza alanları da oluşturularak, yazarlarla okuyucular bir araya gelecek.

ÜNLÜ YAZARLAR ELAZIĞ’DA

TOBB ve KOSGEB tarafından desteklenen ve ulusal fuar takviminde yer alan “Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı’na” Abdullah Çiftçi, Kahraman Tazeoğlu, Mete Yarar, Uğur Koşar, Murat Tavlı, Can Kemal Özer, Sinan Yağmur, Mustafa Armağan ve Prof.Dr. Mehmet Çelik ‘in yanı sıra seksen civarında yazar ve edebiyatçı katılacak. Ünlü yazarların katılımıyla gerçekleşecek fuarda, söyleşi ve imza alanlarında etkinlikler gerçekleştirilecek.

FUAR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Elazığ’ın yıllardır özlemini duyduğu ve komşu il Malatya’da 3.sü gerçekleşen Kitap Fuarı için hazırlıklar aralıksız devam ederken, önümüzdeki günlerde Ahmet Aytar Meydanı’nda gerekli çalışmalara başlanılacak. Kapalı çadır sisteminin kurulacağı ve içerisinde etkinlik alanlarının olacağı fuar için belediye de çalışmalarını sürdürüyor. Belediye kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, okuma alışkanlığının artırılmasına yönelik bu tür fuarların etkisinin oldukça önemli olduğu ifade ediliyor.

ÖĞRENCİLER FUARI GEZECEK

Belediye ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeyle Kitap Fuarı’na öğrencilerde katılım sağlayacak. Belediye tarafından ulaşımı sağlanacak öğrenciler günün belirli saatlerinde fuarı gezebilecek ve yazar buluşmalarına katılım sağlayacak. Fuarı gezen öğrencilere belediye tarafından çeşitli hediyeler sunulacağı da bize gelen haberler arasında.

KALICI FUAR ALANI YAPILMALI

Yıllardır bir türlü çözüme kavuşmayan kalıcı fuar alanının bir an önce yapılmasını isteyen vatandaşlar, bu konuda milletvekillerinin ve Belediye Başkanı’nın harekete geçmesini bekliyor. İlimizde kitap fuarı vb fuarların farklı alanlarda yapıldığını ve bunun kadim kent Elazığ’a yakışmadığını vurgulayan vatandaşlar bir an önce kalıcı fuar alanının şehre kazandırılmasının elzem olduğunu belirtiyorlar.

Fuar alanında yılın belirli aylarında birçok etkinliğin gerçekleşebileceğini ve bu sayede şehrin ekonomisinin canlanacağını belirten vatandaşlar, siyasilerin elini çabuk tutmasını sabırsızlıkla bekliyor.