ÜNİVERSİTE YAZ OKULLARI

Üniversite öğrencilerinin öğrenim dönemi içerisinde başarısız olduğu derslerden geçmelerine yeni bir fırsat vermek için  üniversite yaz okulları adıyla kurslar açıyor. Hem öğrencilerin kaldıkları derslere yoğunlaşarak sınıf geçmelerini hem de Elazığlı kardeşlerimizin farklı illere gitmelerinin önüne geçecek bu uygulama takdir topluyor.

ÜNİVERSİTE YAZ OKULLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok üniversite gibi Fırat Üniversitesi de yaz okulları açıyor. Ancak yaz okulu açacak bölümlere öyle gözüküyor ki, üniversite yönetiminden ziyade ilgili bölüm hocaları karar veriyor. Yani bir bölümde yaz okulu açılıp açılmaması; ihtiyaca ve gerekli olup olmadığına, Üniversite yönetiminin bu konuda toplantı yaparak karar vermesi yerine bölüm hocalarının yaz tatili programlarına ve keyfi uygulamalarına terkedilmiş gibi.

Örneğin inşaat mühendisliği bölümünde çok sayıda öğrencinin kaldığı derslerden yaz okulu açılmadığı için  öğrenciler yazın bu sıcağında haftanın üç günü Diyarbakır Dicle Üniversitesinin açtığı yaz kursuna gitmek zorunda kalıyorlar.

Bir ay boyunca haftada üç gün gidip gelme, kalınacaksa konaklama ve yeme içme masrafları ile ciddi bir meblağ tutan bu miktar, şehrimizden Diyarbakır’a gitmiş oluyor. Yoların trafik tehlikesi ve kaza yapma ihtimali de cabası.

İlimiz Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  şehrimiz için, şehrimiz turizmi için canla başla çalışırken her bölümden yaz okulları açarak komşu ve farklı illerden şehrimize bir aylığına da olsa öğrenci çekmek varken, bizler kendi gençlerimizi bile en yakın il olması dolayısıyla Diyarbakır’a yönlendiriyoruz.

Fırat Üniversitesi yönetimi, böylesine önemli bir konuyu bölümlere ve bölüm hocalarının insafına bırakmamalı, aldığı kararla yaz okullarını her bölümde açmalı. İnanıyor ve biliyoruz ki her bölümde yaz okullarında görev alacak duyarlı ve fedakâr hocalar var…

Tarihi ve doğa turizmi yanında eğitim turizmi de ihmal edilmemesi gereken bir alandır ve şehirlerin tanıtım ve ekonomik kalkınmalarında önemli bir yer tutar.