Umut'larımız Hep Olsun!

Tamer ÖREN - Yolda bulduğu para dolu cüzdanı hiç düşünmeden polise teslim ederek sahibine ulaşmasını sağlayan Umut GÜLER genç yaşta insanlara kocaman yüreğiyle insanlık dersi verdi.

Umut'larımız Hep Olsun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Umut GÜLER 19 yaşında  uzman erbaş  olabilmek için  sınavlara hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde başından geçen bir olayla adeta topluma insanlık dersi verdi. Yolda yürürken para dolu  cüzdanı hiç düşünmeden polisi arayıp teslim ederek Asım’ın neslinin  devam ettiğini bize yeniden hatırlattı.

Yolda yürürken önünde bir  cüzdan olduğunu fark eden  GÜLER “ Nüfus kimliği gözüküyordu. Baktım orta yaşlarda bir kişiye ait. Acaba kim düşürmüş diye üzüldüm. Sonra  caddedeki büfeciye gittim ve durumu anlattım. O cüzdandaki kişiye baktı ve  tanımadığını söyledi. En iyi fikrin polisi arayıp cüzdanı teslim etmek olduğunu düşündüm  ve polisi arayarak içi para dolu bir cüzdan bulduğumu söyledim.  Fakat; ben paralara asla dokunmadım. Para olduğu içinde görülüyordu. Kısa bir süre sonra  polisler geldi. Polis memurları cüzdandaki parayı sayarak içinde 3 bin 200 lira olduğunu söylediler ve tutanak tuttular. Polis memurları bana helal olsun dediler. Senin gibi insanlar çok az sen böyle bir yiğitlik yaptın. Bende ben sadece insanlığımı yaptım dedim” dedi.

Açlıktan ölse bile asla harama el sürmeyeceğini vurgulayan GÜLER “ Beni ailem  insanlara örnek olayım diye yetiştirdi. Allah’tan korkan bir insanım. Müslüman bir insana  yakışmaz.  O parayı düşüren kişiyle empati yaptım. O cüzdanın sahibi belki hastanede yatan hastası var para lazımdı ya da  ödenmesi gereken borçlarını ödemeye gidiyordu. Ben o paraya dokunsam vicdanen asla kendimi affetmezdim. Bir arkadaşım bana parayı teslim ederek saflık yaptığımı söyledi. Ben sadece ona gülümsedim. Bana ait olmayan bir parayı sahibine ulaştırmak saflıksa evet ben safım kabul ediyorum ve bu halimle de son derece mutluyum” diye konuştu.