Ümmetin Evlatlarını Yarınlara Hazırlıyoruz

Tamer ÖREN - İyi düşüncelerle ümmetin evlatlarını yarınlara hazırladıklarını belirten İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf TÜLÜN 'Tek bir derdimiz, beklentimiz devletine saygılı, milletine ve bayrağına sevdalı gençleri yetiştirip bu topraklarda bu milletin, ümmetin hizmetine sunabilmektir' dedi.

Ümmetin Evlatlarını Yarınlara Hazırlıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesinin gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. İl protokolünün yoğun ilgi gösterdiği   açılış törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, , Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib KORKMAZ,  F.Ü Rektörü Kutbeddin DEMİRDAĞ, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf TÜLÜN, İl Emniyet Müdürü  Doğan CANGÜL, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR, Baskil Belediye Başkanı İhsan AKMURAT, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar AYAS,  ETSO Başkanı Asilhan ARSLAN bazı kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle birlikte gençlik merkezi hizmete açılan program  konferans salonunda da devam etti. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla selamlama konuşması yapan İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Şahin KARA derneğin Elazığ’daki çalışmları hakkında bilgiler verdi.  Yaz okulları projelerinden sonra 2 yıl sürecek olan marifet okulları projesini hayata geçireceklerini söyleyen KARA  “ Cemiyetimizin Türkiye genelinde üniversite yurtları var. Genel merkezimizin son yıllardaki politikası ‘yerele nasıl dokunabiliriz, yereldeki çocuklarla nasıl ilgilenebiliriz’ bunun için marifet okulu projesi oluşturuldu. İnşallah biz bu programı önümüzdeki yıl Elazığ’da başlayacağız. Çocuklarımızın gelişimine sosyal, sportif, kültürel anlamda katkı sağlayacak” diye konuştu.  

Türkiye genelinde 173 şubede  hizmet verdiklerini ve kendilerine bağlı şuan  174 yurt olduğunu kaydeden İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf TÜLÜN “ Tadilattaki yurtlarımız bitince toplam 210 yurdumuz olacak. Biz çalışmaya devam ediyoruz.  İyi düşüncelerimizle ümmetin evlatlarını yarınlara hazırlamaya çalışıyoruz. Bu hazırlama sırasında tek bir derdimiz, beklentimiz var. Evlatlarımızı bu yoğun bu kesif baskılardan kurtararak modasıyla, müziğiyle, sporuyla hayatımızı şekillendiren değerlerimizi bizden  çalanlara karşı bir mücadele ederek, bizim değerlerimizle mücehhes kılarak tam donanımlı, devletine saygılı, milletine ve bayrağına sevdalı gençleri yetiştirip bu topraklarda bu milletin, ümmetin hizmetine sunabilmektir. Allah nasip eder bunda  muvaffak olursak  bu bayrak ilelebet dalgalanmaya devam edecektir. Bu ezanlar bu minarelerden okunacaktır. Bu insanlar, Müslümanlar şerefle yaşamaya devam edeceklerdir. Başka hiçbir beklentimiz yok” diye ifade etti.

İlim Yayma Cemiyeti’nin ülkemizin önemli yapı taşlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM “ Kuruluşundan itibaren çok önemli hizmetler yapmış toplumun gelişmesinde manevi yönden güçlenmesinde   temel taşı olmuştur.  Devlete hizmet edenç çok kaliteli insanların yetişmesine öncülük etmiş çok önemli teşkilatlardan birisidir. Tabi ifade edildiği gibi hep ilklere imza atmışlardır. İmam hatiplerin açılması, öğrencilerin yetişmesi milletin arzuladığı onun özdeğerleriyle buluşan hizmetlere vesile olması açısından da önemli bir teşkilattır. Bu açıdan da kurucularına, şimdiye kadar hizmet etmiş kişilere Allah razı olsun diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.