ÜLKÜCÜLER YOL AYRIMINDA

ÜLKÜCÜLER YOL AYRIMINDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına katılan ve çarpıcı açıklamalarda bulunan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit  Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia ederek “Bu zatın partinin kurucuları arasında olduğunu öğrendim. Sayın genel başkanı (Meral Akşener) uyardım. Dedim ki, ‘Bu arkadaşın FETÖ ile bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu kurucu yapmayalım.’ Daha sonra bu arkadaş kurucu yapılmadı. Fakat sonra partiye geldi. 1 Nisan kongresinden sonra genel idare kuruluna girdi, sayın genel başkanı tekrar uyardım. Sayın genel başkan bütün sorumluluğu aldığını söyledi. Partinin genel başkan yardımcısı oldu, sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu. Evet, Buğra Kavuncu’dan bahsediyoruz" ifadeleri gündeme bomba gibi düştü.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Özdağ’ın Kavuncu'ya yönelik FETÖ iddiasıyla ilgili olarak "Bunu söyleyen çok büyük bir yalancıdır" diyerek "Sayın Buğra Kavuncu, Sayın Özdağ'ın iddiasını ispatlayabilmesi için bugün bir imkân tanıyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacak. Dolayısıyla onu hep beraber göreceğiz." diye konuştu.

CNN Türk ekranlarında izlediğimiz Ümit Özdağ, milli bir duruş sergileyen ve hayatı boyunca FETÖ ile mücadele etmenin verdiği bir özgüvenle konuşuyordu.

Anlattıkları ile hemen herkeste İyi Parti’nin bir proje olduğu hissini uyandırdı. Söylediklerinin temelinde parti ve siyaset değil, devlet ve millet vardı.

Özdağ’ın bu konuşmasını Akşener’in dediği gibi partinin yükselişinin önüne geçmek için bir komplo olarak görmek çok sığ bir yaklaşım olur.

Özdağ’ın özellikle Iğdır ve Kars’ta HDP’nin kazanmasının önüne geçilmesi için MHP’yi destekleme teklifinin Kars’ta kabul edilmeyip belediyenin HDP’ye geçmesine sebep olunması bile İYİ Parti’nin durduğu yeri ve misyonunu ele vermesi açısından önemli bir tespitti.

Bugünden sonra İyi Parti’deki ülkücülerin yeniden bir muhasebe yapacakları ve saflarını belli edecekleri ifade ediliyor.

Bizlerin dikkat çektiği yalın gerçeklere bir destek de Akşener'in açıklamaları sonrası gözlerin çevrildiği Özdağ'dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden Akşener'e tepki gösteren Özdağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "İYİ Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti'nin son iki kongresinde kirli tezgâhları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar"