ÜLKÜCÜ DAYANIŞMASI

Cumhur İttifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu eski Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne'nin 1979 yılında 21 yaşında iken hayatını kaybeden kardeşi Mustafa Türköne'nin ölüm yıldönümü dolasıyla mesaj yayınladı.

ÜLKÜCÜ DAYANIŞMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli, twitter üzerinden “Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir” açıklamasında bulundu.

Adil bir yargılanma ile Türköne’nin üzerine atılı suçların netleşeceğini kaydeden Bahçeli, “Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtaz’er Türköne’nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegâne merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtaz’er Türköne’nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin bu tavrı, şimdilerde çoğu İYİ Parti’de siyaset yapan ve Bahçeli’nin ülkücülük davasını sattığını iddia eden çevreleri ters köşe yaptı.

Kolay kolay kimseye kefil olmayan, bürokratik atamalarda  tek bir talepte bile  bulunmayan Bahçeli’nin;  ülkücülüğünden ve samimiyetinden emin olduğu isim olan Mümtaz’er Türköne için böyle bir talepte bulunması dava şuur ve vefa duygusunun ne kadar güçlü olduğu gerçeğini  gündeme getirdi.

Bahçeli, bir konuda konuşmuş ve bir isme kefil olmuşsa o konuda adım atmak gerekir diye düşünürüz. Zira Bahçeli’nin partisinden önce ülkeyi ve ülke menfaatlerini düşünmesi ve koruması da gösteriyor ki Türköne dosyası yeniden açılmalı ve deliller gözden geçirilmeli.