'UFKU DAR'İNSANLAR  ÇİMENTO FABRİKASININ NASIL TAŞINACAĞINI TARTIŞMAYA BAŞLADI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, son günlerde oldukça tartışılan Elazığ Çimento Fabrikası ile ilgili bir açıklama yaptı.

'UFKU DAR'İNSANLAR  ÇİMENTO FABRİKASININ NASIL TAŞINACAĞINI TARTIŞMAYA BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Yanılmaz açıklamasında Çimento Fabrikasının yerinden başka bir yere naklinin düne kadar konuşmaya bile cesaret edilemeyen bir konu olduğunu ancak Elazığ'ın bütününün çok yakından ilgilendiren bir konu olduğunu, bu konunun elbette ki gündemlerinde olduklarını ifade etti. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çimento Fabrikası’nın taşınması için gerekli çalışmayı yaptıklarını belirterek konuşmasında “Nihayetinde Cumhurbaşkanımızın da Elazığ’a geldiğinde vatandaşlarımıza söylediği gibi “Çimento Fabrikası buradan başka bir yere taşınacak.” Adım adım sona doğru yaklaşırken, “ufku dar” Elazığ'da bir taş üzerine bir taş koymamış, laftan başka hiçbir şey üretmemiş olan insanlar bu defa Çimento Fabrikasının nasıl taşınacağını tartışmaya başladılar. Ben soruyorum.! Siz Çimento Fabrikasının yerinin değiştirilmesini istiyor musunuz, istemiyor musunuz.? Çıkıp kameraların önünde bir şeyler konuşup arka planda ise gidip Çimento Fabrikası ile pazarlık yapanları da biliyorum. Biz çok net insanlarız. Burada neyi konuşuyorsak, her yerde aynı şeyi konuşuyoruz. Yeri geldiği zaman bu şehrin menfaatleri için elimizi taşın altına koymadık, gövdemizi taşın altına koyduk ve hiçbir zaman çekinmedik. Çimento Fabrikası’nın yerinin değiştirilmesinin ücretini Elazığ Belediyesi niye ödesin.? Elazığ Belediyesi bunun altından kalkabilir mi.? Düne kadar yani biz göreve gelmeden önce bu belediye çalışanlarının alacaklarını 6 ay ödeyememişti. Bu belediye iflas etmişti. Elazığ'da Belediye’ye esnafımız mal vermiyordu. Kurum, kurumsal kimliğini kaybetmişti. Belediye’yi bu hale getiren insanların ufku bugün konuşanların ufku'yla özdeş, aynı yoldan.” İfadelerine yer verdi.

“AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, açıklamasında göreve geldikten sonra belediye personelinin maaşlarının zamanında ödendiğini ve Elazığ esnafının Elazığ Belediyesi ile aralarında hiçbir sıkıntının olmadığını ifade etti. Başkan Yanılmaz açıklamasına şöyle devam etti. “Elhamdülillah, at binenin kılıç kuşananın. Göreve geldikten sonra, Elazığ Belediye personelinin alacağı maaş bir gün dahi aksamamıştır. Bugüne kadar esnafımız Belediye’ye verdiği malın karşılığını faturasını kestiği zaman almıştır. Elazığ Belediyesi canlandı. Elazığ Belediyesi dirildi. Ufku olmayan insanlar Elazığ Belediye’si nasıl bu işin altından kalkar derler, biz ise Elazığ Belediyesi'nin dününü değil artık şehrin geleceğine doğru giden adımları en sağlam bir şekilde atıyoruz. Hemşerilerimiz şunu bilsinler ki bu şehrin menfaati, geleceği, çıkarı için Mücahit Yanılmaz gövdesini ortaya koyar. Allah'ın izniyle de hiçbir zaman irademizden bir şey kaybetmeyiz. Geri adımda atmayız. Dün neyi söylemişsek, bugün de aynısını söylüyoruz. Yarın da aynısını söylemeye devam edeceğiz.” dedi.