ÜÇ YILIMIZ HEBA OLDU

ŞEHRİN TARIM VE EKONOMİSİNİ ÖNEMLİ ORANDA ETKİLEYECEK OLAN ULUOVA VE KUZOVA SULAMA ROJESİ  İLE ŞEHRİN İÇME SUYUNU TEMİN EDECEK OLAN HAMZA BEY İÇME SUYU PROJELERİNDE   BAŞARISIZ BİR GÖRÜNTÜ ÇİZEN ELAZIĞ DSİ 9. MÜDÜRÜ İLKER ARSLAN, ASKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ATANDI.

ÜÇ YILIMIZ HEBA OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 MART SEÇİMLERİNDE HDP, İYİ PARTİ VE GEZİ GRUBUNUN DA AÇIKÇA DESTEK VERDİĞİ CHP’Lİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN YANINA ATANAN  ARSLAN, GÖREV YAPTIĞI YILLAR DA ELAZIĞ’DAKİ ÖNEMLİ PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ NOKTASINDA SINIFTA KALDI VE BAŞARISIZ BİR GRAFİK ÇİZDİ.

Nisa Yılmaz/2002 yılından beri aralıksız ve tek başına iktidarda olan Ak Parti, ulaşımdan altyapıya, tarımdan sanayiye birçok alanda ciddi yatırımlar yaparak halkımızın gönlünde taht kurmayı başardı. Gerek merkezi yönetimlerde gerekse yerel yönetimlerde birçok ilkleri halkımızla tanıştıran ve ülkenin her alanda gelişmesine katkı sunan Ak Parti’yi halkın nezdinde gözden düşürenler ise hatır gönül uğruna atanan bürokratlar oldu.

 

ULUOVA VE KUZOVA PROJELERİ HEP ASKIDA KALDI

Yaklaşık 3 yıl önce DSİ 9. Bölge Müdürlüğü görevine atanan ve şehrin can damarı olan Uluova ve Kuzova projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili demeçler veren İlker Arslan’ın bu süre boyunca projelere yeterince ilgi göstermediği ve hizmet noktasında başarısız olduğu iddia edildi.

GAZETELERE BEYANATLAR VERDİ

20 Nisan 2017 tarihinde gazetemize özel açıklamalarda bulunarak Uluova sulama projesinin gün saydığını ifade eden şimdinin ASKİ Genel Müdür Yardımcısı ve  dönemin DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, bakın o gün Gazetemize verdiği demeçte Uluova için neler söylemiş:

 

“ELAZIĞ ULUOVA PROJESİ GÜN SAYIYOR

DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan,Uluova, Kuzova, Hamzabey, Şorşor Deresi, Tağar Barajı, Kovancılar ve Palu içme suyu projeleri ile ilgili müjdeli haberler verdi...

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Bölge Müdürlüğü’nün 2017 eylem planı başta olmak üzere, gerçekleşen yatırımların ele alındığı açıklamalarda bu yılın ilk çeyreğinde yapılan yatırımlar ve sonraki dönemlerde gerçekleşecek çalışmaları açıkladı.

 DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan, Elazığ’ın yıllardır konuştuğu Hamzabey İçme Suyu projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, şehrin kendi cazibesiyle gelen suya 2018 yılında kavuşacağının müjdesini verdi.”

2017 yılında gazetemize verdiği özel demeçte Uluova’ya 2018 yılında su verileceğini, Kuzova’ya ise 10 gün içinde su verileceğini ifade eden dönemin DSİ Bölge Müdürü İlker Arslan,  hızını alamayarak sanki bu iki önemli projeyi hayata geçirmiş gibi iddialı cümleler kurarak Elazığ ve Tunceli illerinin GAP’ı diye adlandırdığı Tağar Barajı’ndan söz etmiş ve bu proje ile birlikte 21 bin hektarlık alanın kendi cazibesiyle sulanacağını belirletmekten geri durmamıştı.

SONUÇ; KOCAMAN BİR SIFIR

Görev yaptığı süre içerisinde şehrin en önemli projelerinden biri olan  Uluova Sulama Projesi, Kuzova Sulama  Projesi ve Hamzabey İçme suyu projesi konusunda ciddi adımlar atmayan ve çalışmaları yetersiz olan  eski DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Arslan’ın Ankara Büyükşehir Belediyesine atanması Bakanlık yetkilileri kadar ilimiz siyasilerinin yorum yapması gerektiren  bir konu.

 

LOJMAN SALTANATI

Göreve geldiği günden itibaren  şehrin Uluova, Kuzova ve Hamza Bey içme Suyu projeleri gibi hayati projelerinde bir adım atmayan, buna karşın devletimizin tasarruf tedbirleri aldığı bir dönemde  Zübeyde Hanım caddesi üzerindeki DSİ Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içinde yüzlerce ağacın kesilerek  200 lojman yapılmasına karşı çıkmayan Arslan,şehrin merkezinde halkın kullanımına açılacak alanlara bina yapılmasına ses çıkarmamıştı. Ve ne yazık ki bu konuyu birkaç kez manşetten duyurmamıza rağmen şehrin yöneticileri ve siyasileri  bir girişimde bulunmamıştı.

 

 BÜROKRAT ATAMALARINDA KİM KİME?

Şehre atanacak bürokratlar konusunda gerek ilgili bakanlığın gerekse şehrin siyasi aktörlerinin rol oynadığı biliniyor. Ne yazık ki bugüne kadar uygulanan ve vekiller arasında aritmetik paylaşma metodunun ciddi zararları görüldü. “Bir senden bir benden” türünde yapılan bürokrat atamaları hem sağlıksız hem de sadece atayana hizmet anlayışını getiriyor. Diğer vekillerin çok da dikkate alınmadığı bu atama  hizmetlerin de şehir için değil kişiye özel hizmetleri getiriyor. Bundan da şehir halkı hem mustarip hem de rahatsız oluyor.

 

PERFORMANS TAKİBİ HAK GETİRE…

Herhangi bir metot ile ilimize atanan bürokratların ve onların yürüttükleri projelerin akıbetleri konusunda da bir performans mekanizması da ne yazık ki bulunmuyor. Siyasilerimizin zaman zaman ziyaret ettikleri bürokratlar;  vekillerimize verdikleri brifing raporları ile her şeyin mükemmel olduğuna dair güllük gülistanlık porteleri çiziyorlar.Bakan ve siyasilerimiz de ne yazık ki bu raporlar üzerinden değerlendirme ve yorumlar yaparak yanlış yönlendiriliyorlar.

 

YEREL DANIŞMANLAR SADECE ÖZEL ZİYARET PROGRAMLARI YAPMAMALI

Siyasilerimizin yerelde görevlendirdikleri ve şehir için kendilerine bilgi, belge ve doküman sunması,başlatılan ve devam eden projeler ile gelinen nokta konusunda anlık bilgiler paylaşması gereken danışmanları ise ne yazık ki özel ziyaret ve yemek programlarından böylesi önemli konulara fırsat bulamıyorlar. Kendileri şehirden ve sorunlarından uzak olunca bu boşluk muhalefet vekillerinin danışmanları tarafından dolduruluyor.

 

DERS OLMALI

Ak Parti’nin kendi döneminde vali yardımcısı, bölge müdürü, il müdürü, şube müdürü gibi üst düzey bürokrat atamalarında daha dikkatli olmasının şart olduğunu belirten vatandaşlar, bu konuda bakanların ve milletvekillerinin daha özenli davranmaları gerektiğini, Ak Parti hükûmetlerinin her şehir için başlattığı hayati projelerle ilgili  hiçbir icraat yapmayan bürokratları iyi tanıması gerektiğini dile getiriyorlar.