Tutaş: 'Belirsizlik, tüm takımları etkiliyor'

Koronavirüs salgını nedeniyle belirsiz bir süreliğine ertelenen tüm lig maçları, takımların antrenmanlara başlama takvimini de etkiliyor

Tutaş: 'Belirsizlik, tüm takımları etkiliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig maçları, liglerde mücadele eden takımların antrenman takvimlerini de etkiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun liglerin başlangıç tarihine ilişkin halen net bir açıklama yapmaması üzerine, takımlar antrenman takvimlerini oluşturamadı.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Elazığ Belediyespor’da da bu kapsamda diğer takımlar gibi bekleyiş sürüyor. Bu hafta içi antrenmanlara başlamayı planlayan temsilcimiz, TFF’nin net bir antrenman programı belirleyememesinden ötürü antrenman programını netleştiremiyor.

“EVDE KALALIM”

Son yaşanan gelişmeler üzerine bilgiler veren Elazığ Belediyespor Teknik Direktörü Alaattin Tutaş, “Tüm dünya gibi Koronavirüs laneti ülkemizde de etkisini gösterdi. Can kayıplarımız oldu, virüse yakalanan vatandaşlarımız oldu. Allah hepimizi bu lanetten muhafaza eylesin inşallah. Son olarak Fatih Terim hocamızın sonuçları pozitif çıktı. Cenabı Allah kendisine sağlık nasip eylesin. Hijyene ve evde kalmaya özen gösterirsek inşallah en yakın sürede bu lanetten kurtulacağımız inancındayım ben” şeklinde konuştu.

“TFF’NİN TAKVİMİNE GÖRE ANTRENMANLARA BAŞLAYACAĞIZ”

Yaşanan vakalardan ötürü Türkiye Futbol Federasyonu’nun takvim belirleyemediğine dikkat çeken Tutaş, “Bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu da diğer Avrupa ligleri gibi adım atamıyor. Hastalığın seyrine göre TFF bir takvim belirleyecektir. Bizde bu takvimin belirlenmesine göre antrenmanlarımıza başlayacağız. Niyetimiz bu Salı başlamaktı antrenmanlara ama olmadı. Takvim netleşirse haftasonu başlayabiliriz. Yine bir açıklama olmazsa durumun akıbetine göre antrenman programları düzenleriz” dedi.