'TÜRKİYE, ULUSLARARASI MEŞRU HAKKINI KULLANDI'

Nisa Yılmaz/ 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Hakimiyet Gazetesi'ne ziyaret gerçekleştiren Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

'TÜRKİYE, ULUSLARARASI MEŞRU HAKKINI KULLANDI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Başkanı Gürgöze yapmış olduğu ziyarette şunları dile getirdi: “Gazeteciler günü dolayısıyla ilimizde günlük yayın yapan Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etmek istedik. Gazetenin imtiyaz sahibi Ahmet Toprak beye ve çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum bu anlamda. Ülkemizde şuan ülkenin hemen sınırında gerçekleşen Barış Pınarı Operasyonu devam ediyor. Bu operasyon ülkemiz için önemli. Ülkemizin sınır güvenliğini tehdit eden bütün unsurlardan temizlenmesi, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru hakkını kullanarak Türkiye, orada bir operasyon gerçekleştiriyor. Amerika’nın devreye girmesiyle birlikte, Amerikan askerlerinin geri çekilmesi ve PKK-PYD ve diğer ülkemiz açısından sınır güvenliğimiz açısından tehdit unsuru olarak görülen tüm örgütlerin 120 saat içerisinde bizim güvenli bölge olarak tabir ve ifade ettiğimiz uluslararası hukukun verdiği meşru hakkı kullanarak bölgeden çekilmesini sağlayan bir mutabakata varmıştık. O mutabakat da 11 saatlik bir zaman diliminde sonra sona erecek. Şimdiye kadar bölgeden gelen haberler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Genel Kurmayımızın, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına göre şimdiye kadar genel manada bu mutabakat şartlarına uyulduğu yönünde ve çekilmenin başladığı birçok bölgeden terör unsurlarının çekildiğine işaret ediyor. Oradaki operasyon nihayet amacına ulaşarak ülkemizin sınırlarını tehdit eden bütün terör unsurlarından arındırarak bu operasyonun sına ereceğini umut ediyorum.

HİÇBİR TERÖR GRUBUNA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

Sınırda hangi terör örgütü olursa olsun hiçbir müsamahanın gösterilmeyeceğini dile getiren Gürgöze,  şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu bölgede sınırlarımızı ihlal etmeye ve tehdit altına almaya çalışan hangi terör grupları olursa olsun asla müsamaha göstermeyeceğiz. Ve bu mutabakata uyulmadığı takdirde operasyona kaldığımız yerden devam edeceğiz açıklaması da vardı. Şimdiye kadar bu mutabakat metnine uyulmuş olması ve kalan süre içinde de tamamen çekilmesini umut ediyoruz.”

TÜM SİYASİ PARTİ YÖNETİCİLERİ ORTAK NOKTADA BULUŞTU

Gürgöze ayrıca; “Ülke olarak özellikle sınırda yaşanan hadiselerden dolayı zor süreçlerden geçiyoruz. Bu zor süreçte bütün siyasi partilerin yöneticileri hem de mensupları bu konuda bir ortak mutabakat içinde olmaları ülkemiz ve geleceğimiz açısından son derece önemli. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti, Ak Parti ile birlikte konuyu desteklediklerini 82 milyonun ekseriyetinin bu operasyonu desteklediklerini görmekten de memnuniyet duyduğumuzu dile getirmek istiyorum” dedi.

 

 

n