Türkiye'nin Çıkış Noktası Yazılımdır

Erol KARA/Türkiye'nin çıkış noktasının yazılım olduğunu söyleyen Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Bedri Özer, 'Teknolojik olarak biraz geriyiz. Donanımsal ürünleri orta vadede yapacak gibi teknoloji göremiyoruz. Devlet para veriyor ama bu yeterli değil. Aslında politikayı da belirlemesi gerekir' dedi.

Türkiye'nin Çıkış Noktası Yazılımdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazılımı iyi bir eğitim almış herkesin yapacağı bir şey olduğunu söyleyen Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. A. Bedri Özer, “Çünkü soyut bir şey. İnsanlar evinde de yapabilir, alaylılar da yapabilir” şeklinde konuştu.

Özer, “Yazılımı sadece mektepliler yapmaz. Türk milletinin kafası algoritmik düşünmeye çok uygun. Zaten algoritma Türkiye yapılan El Harizminin bulduğu bir terim. Yani bizim genlerimize de uygun.  Ben Türkiye’nin çıkışının yazılım olduğunu düşünüyorum.  Hindistan ve İsrail örneğini herkes biliyor. Hindistan ve İsrail yazılım sayesinde ilerideler.  ES 400 ve Patriot yapamayız ama yazılımını yapıp en azından yüzde 20’sinin maliyetini indirebiliriz.  O yüzden devletin politika olarak yazılıma daha da önem vermesi gerekir. Devlet destekliyor ama şöyle bir eksiklik var. ‘Devlet diyor ki yapın para vereyim’ Doğru devlet para veriyor ama bu yeterli değil aslında politikayı da belirlemesi gerekir.” dedi.

Devletin teknolojiye parasal destek verdiğini söyleyen Bedri Özer, “Devlet destek veriyor ama yol haritası yok. Sadece para vermekle olmuyor. Tabi bunu deyince denetim mekanizmasını çalıştırıp sıkmakla da olmuyor. Yazılım yaşadığımız gezegende her alana girmiş. Yazılımsız bir dünya artık yok. Ona göre politika belirlememiz gerekir” dedi.