TÜRKİYE'DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN PROJE

Erol KARA/Ak Parti MKYK üyesi ve İlimiz Milletvekili Metin Bulut İpek yolu projesini basınla paylaştı.  İlimizde yapılan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi  basına tanıtıldı. 

TÜRKİYE'DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN PROJE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, Kültür Park ta düzenlediği Basın toplantısında merkezin amacının Doğu-Batı kaynaşması politikası kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde yaşayan çocuk ve gençler ile çeşitli sebeplerle ülkemizde yaşayan uluslararası misafirlerimizin ülkemizin ortak değerleriyle tanıştırmak olduğunu söyledi.

 Metin Bulut,” Bağlılığının ve farklı coğrafyalardaki akranları arasındaki birlik ve beraberliğin arttırılması amacıyla bilim merkezleri ile sosyal ve beşeri bilimlerin alanlarını kapsayan tematik merkezlerin işbirliğine dayalı programlar oluşturulması için öyküleyici ve betimleyici tarih anlatımına, yaygın ve uygulamalı eğitim yaklaşımına dayalı tematik tarih ve yaşayarak öğrenme merkezi oluşturmak istiyoruz.”dedi.

Merkezin hedefleri hakkında bilgi veren Bulut; “Hedeflerinin ülkemizin değerlerini farklı coğrafyalardan gelen çocuk ve gençlere modüler yaklaşımla anlatarak milli birlik ve kardeşlik bilincini kuvvetlendirmek ve aidiyet duygusunu güçlendirmek olduğunu belirtmek isterim” dedi.

 

Bulut, “  Merkezin yerleşkesinde meslek uygulamaları atölyeleri, beceri geliştirme atölyeleri, AR-GE atölyeleri, yazılım ve kodlama atölyeleri, üretim ve montaj atölyeleri, atıcılık parkuru, amfi tiyatro, kitap kafe, 250 yatak kapasiteli yatakhane, binicilik parkuru, çocuk trafik eğitim parkı, idari bina, tematik eğitim atölyeleri, kuluçka merkezi, organik tarım ve hayvancılık alanı, bilim atölyesi, tasarım atölyesi, teknik atölye, ürün tescil ve teşhir, festival ve kamp alanı, binicilik parkuru, çocuk eğitim alanı, okçuluk parkuru, paintball alanı, bisiklet sürüş parkuru ve yemekhane bulunacak”  diye ifade etti.

Ak Parti Milletvekili Bulut’ın basın açıklamasının ardından İpekyolu Projesi basın mensuplarına gezdirildi. Proje Sorumlusu Hakan Karabulut projede yer alan bölümler hakkında inşaat alanında basın mensuplarına bilgiler verdi.