Türkçe Konuşan Ülkeler İş Forumu Bakü'de Gerçekleşti

Türkçe Konuşan Ülkeler İş Forumu Bakü'de Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Türk Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB heyetiyle birlikte Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen ve altı ülkenin iş insanlarının katıldığı Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Forumu’na katıldı. Başkan Arslan, TOBB heyeti ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’daki programlarına da iştirak etti.

 

HİSARCIKLIOĞLU: ÖNEMLİ BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Forumda Konuşan Hisarcıklıoğlu, bu oluşumun kendi hayalleri olduğunu belirterek, “2005 yılında Türk Dünyasının Aksakallısı Sayın Nazarbayev bize bu işin yapılmasını Antalya’da Liderler Zirvesinde söyledi. Bu süreç içerisinde önemli bir gelişme gösterdik. Sonra 10 sene önce Nahcivan’da bir araya geldik. Şimdi tarihimizde ilk defa altı farklı iş dünyasının temsilcileri bira raya geliyoruz” dedi.

Ekonomisi hızla gelişen Azerbaycan’ın cazip iş yatırım imkanları sunduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bugün Azerbaycan Dünya Bankası tarafından yaklaşık 80 ülkede uygulanan Doing Business 2019 raporuna göre dünyada 32 basamak ilerleme kaydederek 190 ülke içerisinde iş yapma kolaylığı endeksinde 25’inci sıradadır” şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu, Türk dünyası olarak Azerbaycan’ın gösterdiği bu ilerlemeden gurur duyduklarını ifade etti.

İş Forumu’nun sonunda TOBB ile Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu arasında Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

 

ARSLAN: TÜRK DİLİ KONUŞAN 6 ÜLKE İÇIN ÖNEMLI BİR ORGANİZASYON OLDU

İş Forumundan sonra açıklamalarda bulunan Türk Ticaret ve Sanayi Odası Konsey Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan; “Ülke olarak teröre karşı büyük bir mücadele içerisindeyiz, bu süreçte iş dünyamızı ilgilendiren her platformda yer alarak bağlantılarımızı kuvvetlendirebiliyor olmamız ne kadar büyük bir ülke olduğumuzun da göstergesidir. Azerbaycan’da Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TOBB Başkanımızın iştirak ettiği önemli toplantılara katılarak görüş alışverişinde bulunduk ve önemli anlaşmalara imza attık. Türk dili konuşan 6 ülke açısında da çok önemli kazanımların elde edildiği başarılı bir organizasyon oldu” şeklinde konuştu.

Başkan Arslan, Azerbaycan’daki programlarda Türk Cumhuriyetlerinden gelen TV kanalları aracılığı ile hem Türkiye’nin Suriye’deki terörle mücadelesini hem de ekonomi ve işbirliği imkanları hakkında değerlendirmelerde bulundu.