'TÜRK TEKNOLOJİ ŞİRKETİ CES'İ SALLADI'

Türkiye'nin önde gelen yazılım firmalarından ASTAV, geliştirdiği Goart projesi ile dünyaya açılmaya devam ediyor.

'TÜRK TEKNOLOJİ ŞİRKETİ CES'İ SALLADI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen ve katılım sayısıyla Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ünvanını alan TEKNOFEST’te yerini alan ASTAV Yazılım ziyaretçi akınına uğramıştı. Özellikle artırılmış gerçeklik projesi GoArt’ı tüm ziyaretçilerine anlatarak ve tanıtarak adından oldukça söz ettirdi.

11-15 Kasım’da Singapur’da düzenlenen Dünyanın en büyük ve en etkili Finansal Teknolojiler (FinTech) Festivali’ne davet edilerek orada yerini alan ASTAV, 5 gün boyunca Milli Yazılım Goart’ı uluslararası yatırımcılara ve teknoloji severlere tanıttı.

 

MİLLİ YAZILIM “GOART” ŞİMDİ DE TEKNOLOJİNİN KALBİNİN ATTIĞI YERDE!

Yönetim Kurulu Başkanlığını başarılı İş Adamı Avukat Burak Soylu’nun yaptığı, Har Holding bünyesinde bulunan, yerli sermayeli bir bilgi teknolojileri yazılım şirketi olan ve kurulduğu günden bu yana sektördeki başarısını sürdürerek,  yeni teknolojiler ile kendini yenileyen ASTAV Yazılım, “GoArt” Projesi’ni tanıtmak üzere, sayılı firmaların başvuruları kabul edilen  Eureka Park’da Dünyanın en büyük ve en prestijli Teknoloji Fuarı CES 2020’e katıldı.

 

TÜRKİYE’DEN SADECE 2 FİRMA KATILDI

Goart projesiyle katılan ASTAV Yazılım’ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tanıtılan, Türkiye’nin yerli otomobili “TOGG” da katıldı. Her alandan yenilikçi teknolojilerin tanıtıldığı fuarda otomotiv sektörü de en yeni teknoloji ve modelleriyle yerini aldı.  Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu da (TOGG) yerli otomobili, CES 2020 fuarında dünya kamuoyuna tanıttı.  

“DÜNYA DEVLERİNİN ARASINDA ASTAV”

7-10 Ocak tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas’da düzenlenen ve  dünyanın global anlamda öne çıkmış yüksek teknolojiye sahip; Google, Facebook, Apple gibi dünya devlerinin yanı sıra, 1.000 firmanın üstünde firmaların katıldığı CES 2020 Eureka Park’da, ASTAV, Artırılmış Gerçeklik Projesi (GoArt) ile yerini aldı.

CES geçtiğimiz yıl 175 Bin’den fazla katılımcı, 4 Bin’den fazla şirket ve 1000’den fazla konuşmacıyı ağırladı. Bu kapsamda, yatırımcıların Start-up’ların ve inovasyonların bir araya geldiği ve dünyada sadece sayılı firmaların kabul edildiği Eureka Park’da ASTAV geliştirdiği milli yazılım  “GoArt” Projesi ile yerini alarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti.

Ayrıca Goart, uygulamada gezdikçe kazanılan ve kendi para birimi olan  “GOARC”ı çıkardığını ilan etti.

 

DİJİTAL PARA BİRİMİ “GOARC” NEDİR?

Kullanıcının gezdikçe “GOARC” topladığı ve topladığı puanlarla uçak bileti satın alma hakkı kazanması ile gezmeye teşvik edilecek, uygulamanın kullanımı artacaktır. Hem gez hem tarihi öğren hem de kripto para kazan mottosuyla blockchain sektöründe turizme yeni bir kapı açılıyor. Singapur Fintech Fuarı’nda ön tanıtımı yapılan “GOARC” hem kullanıcılardan hem de sektörün önde gelen temsilcilerinden olumlu geri dönüşler almıştır. Turizmde oluşacak bu yeni gelişim o bölgede turizme bağlı yan sektörlerin de gelişmesini sağlayacaktır. Ziyaretçilerin tercihleri ve profilleri kolaylıkla raporlama yapılarak ekonomiye katkı sağlayacak stratejiler geliştirilecektir.

“GOART SEYAHAT SEKTÖRÜNÜN EN ÖNEMLİ GELİŞTİRİCİSİ”

Dünya’nın en önemli ve en prestijli teknoloji fuarı CES 2020’de, Goart’ın seyahat sektörünün en önemli geliştiricisi olduğunu belirten Har Holding Yönetim Kurulu Başkanı Av. Burak Soylu:

“Dünyanın en önemli ve en prestijli teknoloji fuarlarından CES’e ASTAV Yazılım, Goart ve üretmiş olduğumuz dijital para birimimiz Goarc ile katıldık ve kabul edildik. Şuan burada 1000’in üzerinde en gelişmiş ve en teknolojik firmalar yer aldı. Türk firması olarak bizimde alanımız olmuş oldu.

CES Fuarı’nda “Goart” seyahat sektörünün en önemli geliştiricisi görünüyor. Çünkü artırılmış gerçeklik teknolojisi ile bütünleştirilerek bir ürün haline getirdiğimiz en önemli uygulama şuan CES’de bizim uygulamamız. Kullanıcı deneyimini alıp sistemimizi yeniden geliştirme şansını elde edeceğiz. İnşallah ülkemiz ve dünyamız için hayırlara vesile olur.” diye konuştu.