TURİZME KAZANDIRILSIN

Hakimiyet Gazetesi, Elazığ'ın tarihi mahallesi Hüseynik'i ziyaret etti. Hüseynikli vatandaşların düşüncelerini kaleme aldı.

TURİZME KAZANDIRILSIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ Merkezinde bulunan mahallelerin muhtarlarını manşetine taşımış, yapılan hizmetleri ve eksiklikleri gündeme getirmişti.

Hakimiyet Gazetesi bundan sonra haftanın bir günü Elazığ’ın merkezinde bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşların düşüncelerini kaleme alarak, yapılan hizmetler ve ilin yöneticilerinden beklediği projeleri gündeme getirecek. Bu kapsamda Gazetemizin ilk durağı Elazığ tarihi mahallesi olan Ulukent (Hüseynik) oldu.

TARİHİ MAHALLE

Harput eteklerinde Hüseynik; yolları, çeşmeleri ve yüzyılın yorgunluğuna rağmen ayakta kalabilen tarihi evleri ile zamana direnen bir mahalle.

Tarihi dokusu ile yıllara meydan okuyan Hüseynik şimdilerde ise Turizm’e kazandırılarak hak ettiği değeri görmek istiyor.

 

NÜFUSU ARTIYOR

Geçmiş yıllarda fazla olmayan nüfus şimdilerde artmaya başladı. Özellikle son zamanlarda aşırı göç alan Hüseynik, imara açılarak büyümek istiyor.

 

TURİZME KAZANDIRILMASI GEREKİYOR

Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin ziyaret ettiği Hüseynik’te yaşayan vatandaşlar, ’’Tarihi mahallenin Turizm’e kazandırılmasını gerektiğini’’ ifade ediyor.

HÜSEYNİK TÜRKÜLERE BİLE KONU OLDU

22 yıldır Hüseynik’te esnaflık yaptığını ifade eden Kenan Sağay, ’’Mahallemiz tarihi bir yerdir. Öyle ki mahallemiz türkülere bile konu olmuştur. ‘Hüseynik’ten Çıktım Şeher Yoluna’ hepimizin bildiği bir türküdür. Tarihi yerleri ile tüm Dünya’da bilinen bir yerdir. Benim babam da eski muhtardır. Yıllar önce hizmet ediyordu.’’ dedi.

 

1983 TARİHİNDE MAHALLE OLDUK

Sağay, ’’Hüseynik’te eskiden 40 tane konak varmış. Eski bir mahalle olduğu için bu yapıları görebiliyoruz. 1983 tarihinde mahalle olduk. Nüfus olarak çok gelişti. Göç te alan bir mahalleyiz. Hizmetler yapıldı ama yeterli değil.’’ dedi.

YOLLARIMIZ ÇOK DAR

Kenan Sağay, ’’Mahallemizde bulunan yollarımız çok dar. Allah korusun bir yangın çıksa, itfaiye müdahale etmekte zorlanır. Doğalgaz sorunumuz var. Hüseynik doğalgaz kullanamıyor. Defalarca bu sorunu yetkililere ilettik. Ama bir sonuç alamadık.’’ diye konuştu.

 

HARPUT’A BAĞLANTI YOLUMUZ YAPILSIN

Sağay, ’’Hüseynik’ten Çıktım Şeher Yoluna’’ diye bir projemiz vardı. Belediye Başkanlarımıza da bu konuyu ilettik. Harput’a bir bağlantı yolumuzun yapılması istiyoruz. Henüz bir çalışma yapılmadı. Bu konu bizim için çok önemli. Eğer bu yol yapılırsa mahallemiz rahat eder.’’ dedi.

 

TAZİYE EVİMİZ YOK

Hüseynik’te taziye evi yapılması gerektiğini ifade eden Sağay, ’’Mahallemizde ihtiyacı karşılayacak bir taziye evimiz yok. Süleyman Selmanoğlu başkanlığı döneminde 60 metrekarelik bir taziye Evi yaptı. Küçük olmasından dolayı ihtiyacı karşılamıyor. Turizm’e kazandırılmak isteniyor. En kısa sürede bu çalışmaların başlaması gerekiyor. Turizme açılmayacaksa imara açılması lazım. Vatandaş mallarını o şekilde değerlendirsin.’’ dedi.

 

ŞEHİR HASTANESİNE YÜRÜYEREK GİDİYORUZ

Esnaf olarak zorlandıklarını ifade eden Sağay, ’’Esnaf olarajk işlerimiz kötü. Çünkü Mahallemize giriş ve çıkış yok. Şehir Hastanesi yapıldı. Yürüyerek gidiyoruz. Çünkü minibüs servisi yok. Ulukent minibüsleri Şehir Hastanesi’ne gitmiyor. Sadece Doğukent minibüsleri gidiyor. Mağdur oluyoruz.’’ dedi.

 

BAZI YOLLAR DAR OLDUĞUNDAN ARABA GİREMİYOR

Muzaffer Çoban ise yaptığı açıklamada, ’’Mahallemiz tarihi bir mahalle ama eksikliklerimiz var. Yollarımız dar. Bazı yollarımıza ise araba giremiyor. Malzemelerimizi kendi imkanlarımız ile evimize götürüyoruz. Dilekçe yazdık ama henüz bir cevap çıkmadı.’’ dedi.

İMARA AÇILMASI LAZIM

Mahmut Cantemur ise, ’’Mahallemizin imara açılması lazım. Ancak bu şekilde mahallemiz genişler ve yollarımız açılır. Yoksa arabalar bile giderken zorlanıyor. Yetkililerden ilgi bekliyoruz. Taziye evinin de yapılması gerekiyor.’’ dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ

Şinasi Çeçen ise yaptığı konuşma da şunları söyledi: ’’Bazı Bahçelerimizin yolu yok. Bu nedenle bahçelerimize giremiyoruz. Şehir Hastanesi’nin oradaki yol kapalı olmasından dolayı. Belediye Başkanımızdan yardım bekliyoruz.’’

 

MOBESE TAKILDI

Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin geçmiş dönemlerde gündeme getirdiği ‘’Hüseynik’e Mobese gerekiyor’’ haberinden sonra Mobesenin takıldığını ifade eden Hüseynikli vatandaşlar, ’’Geçmiş dönemlerde hırsızlık olayları çok oldu. Mobesenin takılmasından sonra hırsızlık olayları düştü. Ama son zamanlarda alkol ve uyuşturucu olayları çıktı. Emniyet güçlerimizin desteğiyle bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Alkol ve uyuşturucu kullanan şahıslar mahallemizde rahatsızlık vermeye başladı.’’ dedi.