TÜRFAD 19. Şubesi'ni Elazığ'da açtı

Türkiye Futbol Adamları Derneği Elazığ Şubesi, önceki akşam gerçekleştirilen genel kurulla faaliyetlerine resmen başladı

TÜRFAD 19. Şubesi'ni Elazığ'da açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Furkan Doğan

Merkezi İstanbul olan ve Türkiye’de 19. şubesi olarak Elazığ’da faaliyette bulunacak TÜRFAD (Türkiye Futbol Adamları Derneği) Elazığ Şubesi, önceki akşam ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Tek listeyle gidilen genel kurulda Başkanlığa ilimizin tecrübeli hakemlerinden Celalettin Lütfi Bektaş seçildi. Bektaş başkanlığındaki yönetim kurulu ise;

Fatih Ahmet Çakar – Asbaşkan

Burcu Umay Tekin – Genel Sekreter

Alaattin Tutaş – Sayman

Mustafa Fulin – Üye şeklinde oluştu.

Olağan Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Burcu Umay Tekin, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Tekin konuşmasında; “Çok değerli antenörlerimiz ve hakemlerimiz. Ayrıca bizlere burada eşlik eden saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarımız, bugün burada toplanmamızın sebebi TÜRFAD’dır. Derneğimizin ilk genel kurul toplantısını düzenlemekteyiz program akışını arz ediyorum. Açılış ve konuşma, saygı duruşu ve istiklal marşı, divan heyetinin oluşturulması, yönetim ve denetim kurulunun seçimi, dilek ve temenniler sonrasında kapanış.  Atatürk Diyor ki; Milli azim ve bilincin kıymetli eseri olan değerli Cumhuriyetimizin bugün ki ve yarın ki neslin Demirellerin her an yükselip sağlamlaşacağına güvenim tamdır.  TÜRFAD Derneği’nin amacı ulu önder Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda zeki çevik ve ahlaklı sporcuların yetiştirilmesine katkı da bulunmak. Türk futbolunun kalkınması ve gelişimine uluslararası alanda başarıya yönelik çalışmalar yapmak. Spor kulüplerine özel ve tüzel kişiler yetiştirmek. Kamu kuruluşlarına ve Tükiye Futbol Federasyonuna görüş bildirmek. Destek vermek, sportif hizmet ihtiyacını karşılamak ve yardımda bulunmaktır. Genel merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye’de ki 19. şubesi Elazığ ilimizde açılması kararlaştırılan derneğimizin ilimiz sporuna ve Türk sporuna büyük katkılar sağlayacaktır. TÜRFAD Genel Başkanı Avukat Sayın Levent Erdoğan, Genel Başkan vekili FİFA ve eski MHK Başkanı Sayın Ertuğrul Dilek, Asbaşkan FIFA, MHK ve Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemciler Derneği eski Genel Başkanı Mustafa Çulcu, As Başkanı Sayın Naci Arkan, Genel Sekreter Sayın Hüsamettin Özçelik’tir.

Bu gece gerçekleştirilecek olan ilk genel kurul toplantımızda tek liste ile seçime gidilecek ve yönetim kurulu üyeleri seçilecektir. Elazığ TÜRFAD şube Başkanı sayın Celalettin Lütfü Bektaş liste ile seçime giderek yönetim kurulu üyeleri seçilecek görev dağılımı yapılacaktır. İlimize şube açılması konusunda bizlere destek veren TÜRFAD Genel Kurul Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine burada sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRFAD Elazığ Şube Başkanlığı’na seçilen Celalettin Lütfü Bektaş; “Bizi kırmayıp zamanınızı bize harcadığınız için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle Necati Erdem Başkanıma, İl Hakem kurulu Başkanıma, Dernek Başkanıma, Saha Komiserler Dernek Başkanıma, eski İl Hakem kurulu Başkanıma hepinize hoş geldiniz diyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

Elazığspor eski başkanı Necati Erdem de ise, “Bugünkü Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin açılışına geldim. Yeni bir kurul, bu kurulun Elazığımız’a, memleketimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. İnşallah Elazığlı hakemlerimize bir ışık olur” şeklinde konuştu.