Tunceli'yi Bu Yıl 128 Bin Turist Ziyaret Etti

Tunceli'de yapılan çalışmalar ve sağlanan huzur ortamı ile nüfusunu arttırdığı ve sadece bu yıl 128 bin turist geldiğini belirten Vali Tuncay Sonel, birkaç yıl öncesine kadar terör olayları ile gündeme gelen kentin, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun destekleri ve güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla artık huzur şehri olduğunu söyledi.

Tunceli'yi Bu Yıl 128 Bin Turist Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’de yaşanan değişimi değerlendiren Vali Tuncay Sonel, kent ve Türkiye için büyük önem taşıyan Munzur Nehri’nin artık su sporları merkezi haline geldiğini ifade etti.

Sonel, “Munzur Nehri'nin 36 kilometrelik kısmı, Dünya Rafting Federasyonu tarafından Uluslararası Rafting Parkuru ilan edildi. 2018 yılı içerisinde Tunceli’de ilk kez Türkiye Rafting Şampiyonası, Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası, Türkiye Yamaç Paraşütü ve Akrobasi Şampiyonası düzenlendi. Yine 8-13 Haziran 2019 tarihlerinde Türkiye'de ilk kez Munzur Nehri'nde Dünya Rafting Şampiyonası düzenlendi. Tunceli; Brezilya’dan Fransa’ya, Şili’den İtalya’ya, Çin’den Hindistan’a, Kosta Riko’dan Rusya’ya kadar 20 ülkeden 800 sporcu ve teknik heyetin katıldığı ve binlerce seyircinin izlediği şampiyonaya ev sahipliği yaptı” dedi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

2017 yılında başlatılan istihdam seferberliği ile Tunceli’de fabrikaların açılarak vatandaşlara iş ve aş imkanı sağlandığını vurgulayan Vali Sonel, “Açtığımız üç tekstil fabrikamızın birinden Almanya, Rusya, Polonya, İngiltere, Ukrayna, Fransa, İspanya ve Romanya’ya ihracat yapılmaktadır. 2017 yılında Tunceli’de çalışan kişi sayısı 8 bin 682 iken 2018 yılında bu sayı 11bin 438 ‘e yükselmiştir. Tüm bu çalışmalar sonrasında İlimiz ülke genelinde istihdamda iki yıl öncesine kadar son sıralarda iken şu anda genel istihdamda dördüncü, kadın ve engelli istihdamında ise birinci sıraya yükselmiştir” diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE VE ULAŞIMA YAPILAN YATIRIMLAR

Kentte terörle mücadelenin etkin yürütülmesi ve ulaşıma yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Tuncay Sonel, “Terörle mücadele konusunda İçişleri Bakanlığımızın tam desteğiyle Tunceli’de üst düzeyde önlemler alındı. Bu kapsamda Tunceli-Elazığ Karayolu ile Akpazar Beldesinin kapsayan toplamda 70 kilometrelik güzergah 193 kamera ile donatılıp, 24 saat izlenmektedir.

Tunceli -Pülümür-Erzincan güzergahı başta olmak üzere il genelindeki planladığınız 22 yaşam alanlı kulenin şu an 17’si bitirildi. 5 yaşam alanlı kulenin de yapımı hızla devam ediyor. 2000 rakımlı yerlere; yoluyla, suyuyla, enerji nakil hattı ve helikopter pisti ile son sistem güvenlik teçhizatlarla donatılan yaşam alanlı güvenlik kuleleri, Tunceli’nin huzur şehri olmasına büyük katkı sağlıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılacak olan 89 kilometrelik Tunceli -Pülümür-Erzincan güzergahı, öncelikli yol kapsamına alınmış ve ihale aşamasına gelinmiştir. Tunceli-Pülümür Yol Ayrımı-Nazımiye-Dallıbahçe Yolu 17 kilometre ile Çemişgezek Feribot İskelesi ile Hozat-Pertek Ayrımı yolu 23 kilometrelik öncelikli yollar kapsamına alınmış, ihaleleri yapılarak yol yapım çalışmalarına başlanmıştır. Bu üç yolun toplam maliyeti 933 milyon TL’dir. Ayrıca Tunceli -Pertek Yolu 33 kilometre olup, iki hafta içinde tamamıyla bitirilerek hizmete açılacaktır. Böylece eskiden 159 virajı ve şehir merkezine bir saat uzaklığı olan yol 25 dakikaya inmiş olacak” şeklinde konuştu.