TUNCELİ'YE GİDER, BİZİMLE İLGİSİ YOK!

TUNCELİ'YE GİDER, BİZİMLE İLGİSİ YOK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Elazığ’a geldi ve  bir takım gezi ve incelemelerde bulundu.

 

Havaalanı ikinci pistinin yapım çalışmalarımı inceledi, resmi kurum ziyaretleri yaptı,Karayolları 8. bölge müdürlüğünden çalışmalarla ilgili birifing aldı ve Ak Parti il Başkanlığı’nı ziyaret etti.

 

Sayın bakanım Elazığ ziyaretinin  halk tarafından yorumlanması ise; geçtiğimiz günlerde Kömürhan köprüsü ziyaretinde yaptığı konuşma ile Malatya ve Malatyalıları öne  öne çıkarıp Elazığ ve Elazığlıları  görmezden gelmesi karşısında halkımızın incinmiş,  kırılmış ve biraz da üzülmüş olmasının verdiği algıyı düzeltmek amaçlı olduğu...

 

Elazığ halkının bu üzüntüsü ilgili yerlerde karşılık bulmuş ve Ak Parti il başkanı Şerafettin Yıldırım, basınla tanışma toplantısında sayın bakanın bu ifadelerine açıklık getirmek amacıyla düzenlenecek  bir program çerçevesinde Elazığ’a geleceğini ifade etmişti.

 

Nitekim  il başkanın da dediği gibi sayın bakanımız ilimize geldiler ve bir takım açıklamalarda da  bulundular.

 

Anlaşılan o ki sayın bakanın köprülerle ilgili bir yanlış algısı var. Köprüleri  sadece komşu illerin değil bütün bölgelerin ve tüm ülkenin kullandığından bihaber gibi. Çünkü Kömürhan köprüsünü önce Malatya’ya sonra da hatasını anladığı için cumartesi günkü gezisinde de Elazığ’ın kırgınlığını hissettiği için Elazığ’a mal etti.

 

Gazetecilerin  Pertek köprüsü sorusu üzerine “bu konuyu çalışıyoruz” geçiştirmesinden sonra “bugün gündemimiz Elazığ” diyerek cevaplaması  sanki bu köprünün Elazığ’ın değil de sadece Pertek ve Tunceli’nin sorunuymuş gibi algıladığını ortaya koydu.

 

Anlaşılan  bakan ülke ve bölgenin ihtiyaçları yerine tek tek şehirlerin  nabzına göre şerbet vermek ve gönlünü hoş etmek gibi dar bir bakış açısıyla olaylara bakıyor.

 

Köprüyü Elazığlılar’ın talep etmesini anlamsız buluyor Sayın Bakan anlaşılan.

 

Pertek ilçesinin Tunceli’ye bağlı olmasından dolayı olacak ki sayın bakan Pertek  köprüsü sorusu üzerine “bugün gündem Elazığ “ diyerek konuyu geçiştirmesinden de anlaşılıyor ki Pertek köprüsü talebinin Elazığ’ın haklı bir talep olarak görmüyor ve şehrimize yakıştırmıyor.

 

Bu bakış açısı ve Bakanın köprü sorusuna verdiği cevap, son günlerde Cem Yılmaz’ın çok başarılı bir reklam filmini hatırlattı.

 Kendisi  derme çatma bir yol boyunda petrol istasyonunda çalışıp Opet’e gider tabelasını “Opet’e  gider bizimle ilgisi yok” diyerek kendisini yok sayıp  müşterileri rakip firmaya gönderiyor ya...

Bakan da bize açıkça Pertek Köprüsünün Elazığla ilgisi yok, o Tunceli’nin sorunu demek istemiş olabilir mi?

Bunun açıklamasını yapmak da yerel siyasetçilere düştü yine...