Tunceli, Doğu'da Tekstilde Söz Sahibi Olma Yolunda İlerliyor

Tamer ÖREN - Tunceli'de,  500 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiği 4. Tekstil fabrikasının temeli düzenlenen törenle atılırken şehir bu yatırımla , Doğu Anadolu Bölgesi'nde tekstil sektöründe söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye başladı.

Tunceli, Doğu'da Tekstilde Söz Sahibi Olma Yolunda İlerliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay SONEL’in  kişisel çabalarıyla  daha önce  açılan 3 tekstil fabrikası ve bir çağrı merkezi yatırımına bir yenisi daha eklendi. 500 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiği 4. tekstil fabrikasının temeli düzenlenen törenle   atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay SONEL Tunceli’de son 11 ayda yapılan yatırımlarla  2500 kişinin iş sahibi olduğunu hatırlattı. SONEL “Yaklaşık 11 aydır Tunceli Valiliği ve Belediye Başkanlığı görevini yürütmekteyiz. Buraya geldiğimizde istihdam konusunda ciddi sıkıntılar vardı. 81 il arasında sonuncuyduk. Yatırımcılarımızla görüştük. İlk etapta 3 tekstil fabrikası açıldı. Özel çağrı merkezimiz bitti. 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş verecek duruma geldik” dedi. 

Fabrikanın faaliyete girmesiyle 500 vatandaşın  daha iş ve aş sahibi olacağını dile getiren SONEL  “ZARA Tekstil için 9 bin m2 yer tahsis ettik. Alt yapısını hazırladık. Kapalı alanlar 3 ay içerisinde hazırlanmış olacak. Burada 500 vatandaşımız çalışacak. Yani yaklaşık 3 bin vatandaşımıza iş ve aş vermiş olacağız. ZARA tekstil burada ihracata yönelik çalışacak. Birkaç hafta önce Tunceli’de ilk defa tekstil fabrikalarından Avrupa’nın 8 ülkesine ihracat başladı. Buna benzer istihdam alanları meydana gelmekte. Hem valilik hem de belediye olarak işadamlarımıza her türlü katkıyı sağlamaktayız. Bu yerin hem işletme sahibimize hem de yöre insanımıza hem de memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Fabrikanın işletmecilerinden Barış Aksu ise Vali SONEL’in ısrarları sonucu Tunceli’de fabrika açmak için yatırım kararı aldıklarını vurgulayarak “Bizim firmamız aslında İstanbul’da. Sayın Valim ve Belediye Başkanımın ısrarları sonucu buraya geldik. Kendi insanlarımıza hizmet etmek için geldik. Burası geldiğimiz ilk zamanlarda çöplük gibiydi. Sayın Valimin desteğiyle düzene girdi. Tunceli halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.