TRUMP'UN YEĞENİ

Birçok konuda başı dertte olan ve geçtiğimiz aylarda başkanlıktan düşürülmesi bile gündeme  gelen ABD Başkanı Donald Trump'ın, bu kez öz yeğeni ile başı dertte.  Yeğen Mary Trump, gelecek hafta yayınlanacak kitabında, Trump'ın, üniversite sınavına para karşılığı başkasını soktuğunu iddia ediyormuş.

TRUMP'UN YEĞENİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mary Trump'ın yazdığı, "Çok Fazla, Asla Yeterli Değil: Ailem Nasıl Dünyanın En Tehlikeli Adamını Yarattı" başlıklı kitabının bazı bölümleri Amerikan basınına sızmış.

Kitapta ilginç bir iddiaya yer verilmiş. Buna göre Trump, Üniversite sınavına başkasını sokmuş ve sınavı kazanmış.

Mary Trump, Başkan Trump'ın Quenns'de bir lise öğrencisiyken, SAT adı verilen üniversite sınavına kendi adına parayla başka birini soktuğunu ve bu sayede Pennsylvania eyaletindeki Wharton İşletme Fakültesini kazandığı iddiasında bulunmuş.

Haber birileri için çok ilginç ve orijinal olabilir ama Türkiye ve özellikle Elazığ için vaka-yı adiyeden bir olay. Özellikle 1970’li yıllar ile 80’li yılların başında birçok insan aynı yöntemle sınava kendi yerine başkasını sokarak başta Tıp, Siyasal ve Hukuk Fakültelerini kazandı. Bu insanlar, gerçekte kafaları çok basmadığı için okullarını çift dikiş giderek zar zor da olsa bitirdiler.

Sonrasında önemli yerlere geldikleri hatta aralarından milletvekilleri çıktığı da rivayet edilir.

Dolayısıyla Elazığ, benzer olayları geçmişte yaşadığı ve örneklerini gördüğü için Trump’un, skandal denilen sınava başkasını sokma hadisesine çok da şaşırmadı ve kızamadı.