Trafik Güvenliğine Sosyal Medyada Dikkat Çekilecek

İçişleri Bakanlığı, Trafik Haftası nedeniyle, trafik güvenliğine yönelik dikkat çekmek için özellikle çocukların ve gençlerin yoğun olarak kullandığı sosyal medya platformu Instagram'a özel Gif'ler hazırladı.

Trafik Güvenliğine Sosyal Medyada Dikkat Çekilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Medya Etkin Kullanılıyor

Bakanlık, özellikle çocukların ve gençlerin yoğun olarak kullandığı Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya kanallarını etkin kullanıyor. Bu kapsamda, Trafik Haftası için hazırlanan özel videolar, Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın spotları, emniyet kemerinin kullanımının önemi gibi bilgileri resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. 

Trafik Güvenliğinde Farkındalık Sosyal Medya Gif’leri ile Dikkat Çekecek

Bakanlık bu haftaya özel son dönemde sosyal medya kullanıcılarının hikaye, durum paylaşırken sıklıkla kullandığı hava durumu, lokasyon, ifade gibi Gif’lerden yaralandı.  Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük, Hedef Yolda Sıfır Can Kaybı ve bu haftanın önemini anlatan Gif’leri Instagram’a yükledi. Ayrıca bu Gif’lere Whatsapp kullanıcıları da durumlar kısmından ulaşabilecek. 

Gif’ler İlk Defa Bir Devlet Kurumu Tarafından Kullanıldı

Daha önce birçok marka çalışmalarına dikkat çekmek için bu gif’lerden yararlanırken, ilk defa bir devlet kurumu çalışmalarında bu Gif’leri kullanıyor.