Toprak'tan rezerv lig tepkisi!

Son günlerde Türkiye Futbol Federasyonu'nca kurulacağı iddia edilen rezerv lige tepkiler çığ gibi büyüyor

Toprak'tan rezerv lig tepkisi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Futbol Federasyonu’nca kurulması yönünde süper lig takımlarına teklifte bulunulan ‘Rezerv Lig’ alt lig ekiplerince büyük tepkiyle karşılandı. 2. 3. ve Bölgesel Amatör Lig takımları bu iddiaya büyük tepki gösterirken, bir eleştiri de Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak’tan geldi.

Bu ligin kurulması ihtimalini dahi düşünmek istemediklerini söyleyen Toprak, “Bu lig seviyelerine gelmiş takımlara büyük haksızlık oluşturacaktır Rezerv Lig’in kurulması. Profesyonel anlamda 2. ve 3. Lig’de mücadele eden hali hazırda zaten 89 kulüp var. Bir de Rezerv Lig’in alt liglere eklenmesi rekabet gücünü iyiden iyiye zorlaştıracaktır. Amaç süper lig takımlarının elini rahatlatmak, futbolcularını hazır hale getirmek olabilir ama diğer taraftan da Anadolu takımlarının emeğini yok saymak olur. Bu lig seviyelerinden kolay kolay şampiyon çıkmayacaktır rezerv ligin kurulması durumunda. Nedeni ise bu lig seviyelerinde mücadele edecek süper lig ekipleri son haftalara şampiyonluk yolunda iddialı girmeleri durumunda as oyuncularını bu ligde sahaya sürecektir. Bu da hiç adil olmayan bir davranıştır. Rezerv Lig takımları belki süper lige yükselemeyecek ama birkaç yıl içinde TFF 1. Lig, rezerv ligden yükselen takımlarla dolup taşacak” dedi.

“TFF’NİN MADALYONUN DİĞER YÜZÜNE DE BAKMASI GEREKİYOR”

Rezerv Ligin kurulması halinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun alt liglerde mücadele eden takımlara büyük haksızlık yapmış olacağını savunan Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak, “Bu lig rekabet gücünü tamamen ortadan kaldırır kurulursa. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu süreçte konunun üzerinde hassasiyetle durmasında, madalyonun diğer yüzüne bakmasında fayda var. Kısıtlı imkanlarla 2. ve 3. ligde mücadele eden takımların emeği yok sayılmamalı. Türk futbolunun devamı için lokomotif görevi gören bu lig takımlarının yaşatılması, emeklerinin baltalanmaması gerektiği kanaatindeyim. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu planı hayata geçirmemesi tek beklentimiz ve arzumuz” şeklinde konuştu.