Toprak'tan dobra açıklamalar!

Elazığ Belediyespor FK Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, Kanal 23'ün ekran klasiği Telefinal'e konuk oldu

Toprak'tan dobra açıklamalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Kanal 23 ekran klasiği Telefinal’in bu haftaki konuğu Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak oldu. Moderatörlüğünü Kanal 23 Spor Müdürü Ceyhun Gül’ün yaptığı, H. Ziya Ağcabay ve Yusuf Boydak’ın yorumlarıyla renk kattığı programda samimi açıklamalarda bulunan Başkan Toprak, Elazığ Belediyespor’un kuruluş amacı, takımın son durumu ve hedeflerini değerlendirdi.

ELAZIĞ BELEDİYESPOR, ELAZIĞSPOR’UN YERİNE Mİ GEÇECEK?

Soruların bu soru üzerine bir değerlendirme yapan Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak, “Kamuoyu ya da Elazığspor taraftarı hiç benim ağzımdan böyle bir şey duydu mu? Hiçbir zaman biz böyle bir düşünce işine girmedik. Elazığ’da şu an 2 tane profesyonel takımın olması büyük bir nimettir. Profesyonel takımı olmayan çok şehirler var. Elazığspor’a futbolcu yetiştirmek gibi bir projemiz vardı. Bir tek futbol da değil tüm branşlar için böyle bir projemiz vardı ama ne yazık ki yürütemedik. Elazığspor’u belediye devraldıktan sonra sıkıntıya girdi. Siyasetin futbolun içinde olmaması lazım. O ciddi bir sorun oldu. İşi bilen insanlar tarafından yönetilseydi. 2-3 yıllık bir hedef koyulsaydı o borcun tamamı biterdi. Belki Elazığspor’un kasasında para da olurdu. Benim izlenimim futbol adına durumumuz iyi değil. Hem Elazığspor, hem bizim adımıza” dedi.

“HESAPLARI HERKES KONTROL EDEBİLİR”

Hiçbir borcu olmayan Türkiye’deki 10 kulüpten biri olduklarına dikkat çeken Toprak, “Diğer takımların hepsi faciadır. Şu an için problemli gideren bu takımlar bir yerde tıkanacak. Hepsi suni teneffüsle gidiyor. Ben 5 senedir kulübü tek başıma yönetiyorum. Bir reklam aldık da ben mi yok dedim. Ciddi paralar harcadım. Bir yerden sonra da silip atamıyorsun. Hiçbir yerden ben destek de görmedim. Elazığ Belediyespor’a kurulduğu günden bu yana verilen para 2.5 Milyonu geçmemiştir. Hesaplarım açık. Herkes gelip kontrol edebilir” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİMİZİ SEVMİYORUZ, İSTEMİYORUZ”

Elazığ Belediyespor’a öncelikle spor kamuoyunun sahip çıkması gerekiyor diyen Elazığ Belediyespor FK Başkanı Ahmet Toprak, “Elazığspor bizim marka değerimiz. Bir şekilde Elazığ’ı temsil ediyorsam Elazığ spor camiasının yanımda olmasını isterim. Tüm camialarda kopukluklar var. Bu basın camiasında da, spor camiasında da, siyasette de var. Birbirimizi sevmiyoruz, istemiyoruz. Ben bu kulübü ayakta tutuyorsam, bir saygı da beklerim. Küçük insanların hesaplarıyla kimse hareket etmesin” ifadelerini kullandı.

“KİMSEDEN BİR BEKLENTİM YOK”

Elazığ’da futbolun altyapı sorununa da değinen başkan Toprak, “Elazığ Belediyespor’un da maalesef düzgün bir altyapısı yok. Profesyonelce yapmadığınız zaman durum böyle oluyor. Futbolcu yetenekliyse aradan sıyrılıp çıkar yoksa yetişme olmuyor. Ben Belediyespor’da bugüne kadar 30 tane Elazığlı futbolcuya yer vermişim. Şu an benim takımımda oynayan Elazığlı futbolcular Nihat, Semih, Kovancılar’dan aldığımız Ahmet Gökbayrak var. Ben ondan çok ümitliyim. Beklentim var kendisinden. Özel İdare’den aldığımız Kadir, Ömer var. Şu an Elazığspor’da oynayan çocuklar bizde oynadı. Spor camiası dediğimde ben bunu kastediyorum. Bugün Elazığspor’un transfer tahtası açık olsa kaç tane Elazığlı çocuk oynardı? Bir şeyleri konuşurken dikkat etmek lazım. Ben Elazığ’ın profesyonel lig takımıyım. Kimseden para beklemiyorum. Mecbur değiller. Biz önce birbirbirimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

“HERKES BU TAKIMIN ALTINI OYDU”

İlin yöneticileri bayan basketbol takımı ile futbolu aynı eşdeğerde görüyorsa bu faciadır diyen Toprak, “Futbolla hiçbiri eşdeğer değildir. Ben bu açıklamaları talihsiz açıklamalar görüyorum. Bu liglerin forma reklamı olmayan tek takım Elazığ Belediyespor’dur. İş adamı korkuyor Elazığ Belediyespor’a reklam vermek istese bile Elazığspor’un durumundan. Ben ciddi paralar ödüyorum. Bir şekilde kulübü yönetiyorum. Benden başka destek veren kimse olmadı. Herkes bu takımın altını oydu. Önemli maçlarımız olacak. Yukarıyla aramızda 9 puan fark var. Futbolcularıma çok güveniyorum ben. Play-Off’a çıkacağımıza inanıyorum” dedi.