Toprak: 'Belediyespor hep yaşayacak'

Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak ve Teknik Direktör Alaattin Tutaş, Maraton programının canlı yayın konuğu oldu

Toprak: 'Belediyespor hep yaşayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Elazığ Belediyespor’da Başkan Ahmet Toprak ve Teknik Direktör Alaattin Tutaş, Kanal Fırat & Kanal E’den canlı olarak yayınlanan, Moderatörlüğü’nü usta gazeteci Coşkun Kamaç’ın yaptığı Maraton programına konuk oldu. Samimi bir ortamda geçen programda TFF’nin rezerv lig düşüncesi, Elazığ Belediyespor’un ligin kalan bölümü için düşüncesi, gelecek sezon için planlamalar ve Türk futbolunun genel durumu hakkında yorumlar yapıldı.

“FUTBOLUN BU SÜREÇTEN ÇIKMASI LAZIM”

“Pandemi sürecinden el birliğiyle çıkacaklarını ifade ederek konuşmalarına başlayan başkan Ahmet Toprak, “FIFA’nın ligleri devam ettirme isteği ile TFF takvimi belirledi. Süper Lig bu ayın 12’sinde başlıyor. Alt ligler için de karar ayın 4’ü 5’i gibi verilecek. Tabi bu virüs süreci başlayınca alt lig kulüplerinin hepsi feryat etti. Süper Lig oynansın ama alt ligler tescil edilsin diye. Dilekçeler verdik. Ligler oynanmak üzere. 2. 3. Lig kulüpleri olarak TFF’yle yapılan görüşmelerde play-off sistemi istenildi. Yazın ortasında tüm illere seyahat edilecek temmuz 18’de başlanırsa. 2. 3. Lig için mantıklı olan iddiası olan takımların bir ya da iki şehirde müsabakalara çıkıp sezonu tamamlaması. Ligler oynanacak gibi görünüyor. TFF’nin 2. 3. Lig’e ayırdığı bütçe düşük. Geriye kalan 6 maçın oynanması kulüplere ciddi bir maddi külfet getirecek. Çok oynanması taraftarı değil kulüp başkanları. Haziran 4-5’te Federasyonun vereceği kararı bekliyoruz. Burda toplam 89 kulüp var. Kabul edilmezse maçlara çıkacağız. Bir an önce futbolun bu süreçten çıkması lazım. Federasyon illaki doğru olan kararı verecektir” dedi.

“REZERV LİG OLURSA 89 KULÜP ÇEKİLİR!”

Belediyespor’un her hâlükârda yoluna devam edeceğini belirten Toprak, “Futbolcularımız gelip antrenmanlarını yapacak. Ya planlamamızı yapıp helalleşip yolumuzu ayıracağız. Ya da devam edeceğiz. Rezerv ligler konuşuluyor şimdi. Federasyon zaman zaman bunu dillendiriyor Süper Lig takımlarının baskısından dolayı. 3. Lig’de kendi futbolcusunu oynatabilecek süper lig takımları. 124 tane profesyonel takım var Türkiye’de. Buradaki mesele altyapıdaki çocuğu profesyonelleştirmek. Rezerv ligleri bize hazırlayın o zaman. Bizim gibi alt liglere yapsalar, biz futbolcu üretiriz. Ekonomik yönden de rahatlayacağız. Örnek veriyorum Sürsürüspor’da futbolcular pişse ben gelecek sene profesyonel yapsam. Diyelim benim grubuma 5 tane süper lig takımı düştü. Ben nasıl mücadele edeceğim? Hangi amaçla sahada olacağım? Diyelim son haftalara iddialı girdik. Onlar istediği futbolcusunu o hafta bize karşı oynatabilir. Bu konuda ciddi bir tepki var. 89 kulübün hiç biri rezerv lig olursa maça çıkmaz, kendini fesheder. Biz ne için oynuyoruz hedef yoksa? Onların bir de seyircisi var. Biz ihtimal dahi vermiyoruz olacağına” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZE FIRSAT VERECEĞİZ”

Bundan sonraki süreçte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını dile getiren Başkan Toprak, “Biz ona göre hareket edeceğiz. Bu hafta federasyonun vereceği kararı bekleyeceğiz. Oyna derse oynayacağız, tescil ederse saygı duyup yeni sezon planlamasını yapacağız. Şu an yazı tura yapılacak gibi duruyor. Kimse de bu ligleri konuşmuyor. Elazığ Belediyespor yaşayacak. Hep var olacağız. Bu sezon gençlerimize biraz daha fırsat vereceğiz. Uzun yıllar da Türk futboluna hizmet edeceğiz. Önümüzdeki süreci ilimizin yöneticileriyle planlayacağız. Zaman hızlı geçiyor. Futbol oynansın, hakikaten önemli bir sektör. Elazığ’da futbol hep oynansın. Temennimiz bu yönde.” ifadelerini kullandı.