TOM'UN İHRACI PLANLARI ALT ÜST ETTİ

Hafta içi yaşanan kriz, futbolcuların eylemini maç arefesinde  Başkan Selçuk Öztürk'ün basın toplantısında vermiş olduğu olumlu demeçlerle norm

TOM'UN İHRACI PLANLARI ALT ÜST ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta içi yaşanan kriz, futbolcuların eylemini maç arefesinde  Başkan Selçuk Öztürk’ün basın toplantısında vermiş olduğu olumlu demeçlerle normdigereşti. Kısa vadede ihtiyaçlarının olduğunu uzun vadede ise yolun açık olduğunu söyledi.

      İlk kez rakip takım taraftarı 800 kişi ile statta yerini almış oldu. Mükemmel bir hava ve mükemmel bir zeminde oynanan maç iki takım içinde önemliydi. İki takımda maça kontrollü, birbirini tartarak orta sahada topa fazla hakim olmayı düşündü. İlk ciddi atağı 28. Dakikada Onur’un ortasına Kaptan Serdar’ın kafa şutu kalecide kaldı. 32. Dakikada duran toptan Segbefia’nın iyi zamanlama sonucu vurduğu kafa Elazığspor’u 1-0 öne geçirdi. 39. Dakikada çok ucuz bir şekilde sarı kartı olmasına rağmen Tom’un rakibine tekme atması sonucu ihraç oluşu hesapları alt üst etmiş oldu.
     İlk devre tamamlandığında pozisyonu olmayan mücadele şeklinde geçen maçta duran toptan golü bulan taraf ev sahibi takımımız olurken Tom’un kendini attırması hücum gücünü azaltıp takımda 1 kişiyi eksik bıraktı. Üst düzey maçlar yöneten Mete Kalkavan, daha ilk dakikadan itibaren kartlarını erken kullanmaya başladı. (İlk 20 dakikada Tom ve Çağrı’ya)

    İkinci devrenin zor geçmesi beklenirken Elazığspor, 1 kişi eksik oyunu kendi alanında kabul etse de rakibini ciddi pozisyon vermedi, pozisyona da giremedi. Girmesi de mümkün değildi. Çünkü en iyi kenar oyuncusu Tom’un ihracı ve tek top taşıyan oluşuydu.
     Maçı kısaca özetlersek; sıkıntılı bir hafta geçiren temsilcimiz öne geçmesine rağmen pozisyona girmede zorlandı. Rakibine de pozisyon vermedi. Adanaspor ise, son haftaların flaş takımı içerde dışarıda kazanıp üstlerden kendine yer bulan bir takımdı ve bu seriyi Elazığ’da devam ettirmek istese de pozisyona girmeden maçı tamamlamış oldu. 10 kişi kalan Elazığspor karşısında defansını sağlam tutup 1 puana razı oldu.
     Maçtan sonraki futbolcuların saha ortasında bir yumak olup tek tek formalarını yere serip anlamlı bir mesaj verdiler: “ Biz buradayız, formamız burada, Lideriz”! Şehrin önde gelenleri, iş adamları ve yöneticilere sizler Neredesiniz? dercesine eylem yapmaları taraftarın desteğini alırken bu da belki futbol tarihinde ilktir diye düşünüyorum.

     Maçın hakemlerine gelince; son iki haftanın tartışılan hakemi Mete Kalkavan, kötü yönetimi ile tartışılan maçlardan birine daha damga vurdu. Daha maçın ilk 10 dakikasında kartlarını kullanan, deplasman takımını koruyan, ev sahibini takımını ise sindirmeye çalışan bir zihniyetle maçı yönetmiş oldu. Bu da üst düzey maçlar yöneten hakeme yakışmamış oldu.