TOKİ, OLDU BİTTİYE GETİRMEMELİ

TOKİ, OLDU BİTTİYE GETİRMEMELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremde şehrin tüm kurumları ile birlikte valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız halkımızın acısını paylaşmaya ve olumsuzlukları  gidermeye yoğunlaşıp tek düşüncesi tek bir hemşerimizin mağdur olmaması iken, depremi fırsata ve ranta çevirme gayretinde olan yabancı firmalar şehirde cirit atmaya başlamış bile.

Özellikle Karadeniz bölgesinden firmaların TOKİ tarafından davetiye ve pazarlık usulüyle yapacakları ihalelerin detaylarını görüşmek ve yerini görmek üzere şehrimizde oldukları biliniyor.

Bu firmaların davet edilme gerekçeleri ise çok güçlü olmaları ve bu konutları sözüm ona kısa sürede yaparak teslim edecekleri varsayım ve  rivayeti…

Bu görüş başından sonuna sakat bir görüş. Siz bir firmaya 800-900 konut vereceğinize bunu 4 ya da 5’e bölüp yerel firmalarımıza verseniz inanın hem daha sağlam hem de daha kısa sürede yapar ve teslim ederler.

Neden ? Çünkü  sağlam bu yapıların sahipleri,  hangi firmanın yaptığını bilecek ve belki de hemşerimiz olduğu için yakın tanımış olacak.  Yerli firmada yarınlarda da yüz yüze bakacağı bu insanların evlerini daha bir dikkatli ve özenli yapacak.

Konut sayısı da 200 ya da 300 olacağı için tüm ekip ve ekipmanlarını toparlayarak kısa süre içerisinde de yapıyı tamamlayıp teslim edecek.

Söylemememiz ve teklifimiz o ki, şehrimizde ilk etapta yapılacak 5000 konutu 3 yabancı firmaya vereceğinize 20 yerli firmaya bölüştürerek vermek hem daha mantıklı hem daha ekonomik hem de ve en önemli olarak yerel ekonominin canlanması, bunun sonucu olarak da her sektördeki şehir insanının kazanması demek olacaktır.

Bu teklifimizi TOKİ’nin bir düşünmesine, milletvekillerimizin de konunun takipçisi olmasının gerekliliğine inanıyoruz.