TKDK, 320 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ VERECEĞİNİ AÇIKLADI

TKDK, 320 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ VERECEĞİNİ AÇIKLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD II 8. Başvuru Çağrı döneminin açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, TKDK Başkan Vekili Hakan Kalender ve İl Koordinatörlerinin katılımıyla geniş kapsamlı tanıtım toplantısı ile gerçekleştirdi. TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz’ın da hazır bulunduğu tanıtım toplantısında 8. Çağrı döneminde Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektöründe yatırımcıya 320 milyon TL hibe desteği verileceği açıklandı.

Kurum toplantı salonunda İl Koordinatörlüğü personelleriyle bir araya gelen Yılmaz, Elazığ olarak şimdiye kadar yatırım odaklı gerçekleştirilen başarılı çalışmaların 8. Çağrı döneminde de aynı özveriyle gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. 8. Çağrı döneminde yatırımcıya aktarılabilecek 320 milyon TL’lik destek bütçesinden, Elazığ’ın en üst derecede faydalanması gerektiğinin altını çizen Yılmaz şöyle devam etti“ Değerli arkadaşlar; Elazığ TKDK, faaliyete geçtiği günden itibaren başarılı ve yatırımcı dostu bir kurum olarak kamuoyunda yer edinmeyi başarmıştır. Bu başarının mimarı ise İl Koordinatörlüğümüzün çatısı altında çalışma fırsatı bulan bütün personellere aittir.

Ben, İl Koordinatörü olarak böyle bir ekibe sahip olduğum için kendimi şanslı ve mutlu görüyorum. İnşallah bu gayretlerimizi daha üst noktalarda başarılı çalışmalarla taçlandırmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin açılışını yaptığı 8. Çağrı Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırımlara 320 milyon TL hibe desteği sağlayacağız. 8. Çağrı döneminde ayrılan 320 milyon TL yi yatırımcıya dağıtmakta ısrarcıyız ve ısrarcı olduğumuzu anlatacağız. Yatırım amaçlı yapılan güzel değişikliklere baktığımızda; Süt ürünlerinin işlenmesine yönelik yatırımlarda günlük en az 10 ton en fazla 70 ton sınırlaması var iken bu çağrı döneminde üst sınır kaldırılmıştır. Süt toplama merkezlerinde yine günlük en fazla 70 ton süt toplama kapasitesi var iken bu çağrı döneminde alt ve üst sınır şartı tamamen kaldırılmıştır. Dondurma ve şoklama işlemleri için makine- ekipmanlar uygun harcama listesine eklenecektir. Meyve ve sebze sektöründe tüm ürünlerin kurutulması ve dondurulması destek kapsamındadır. Süt işleme ve toplama, et işleme (kesimhaneler hariç), meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi sektöründe soğutuculu araç desteklenecektir. 8. Çağrıda sadece makine- ekipman alımı ve işletmenin öz tüketimi için yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verilecektir. Türkiye genelinde 42 İl Koordinatörlüğü ile yatırımcıya hizmet vererek adeta yatırımcı markası olan TKDK, Elazığ’da yaktığı başarı meşalesini zirvede tutmak için planlı bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Yapılan değişikliklerin hepsi vatandaşlarımızın ara dönemlerde bizleri arayıp ya da bizi ziyaret edip sundukları talepleridir. Şimdi bu değişiklikleri en iyi şekilde yatırımcıya aktarma zamanı. TKDK Elazığ’da bir marka olacak dediğimizde bu inancımız ve beklentimizdi. Şükürler olsun ki TKDK Elazığ’da artık bir marka olmuştur ve hepimizin sahiplenmesiyle değerini arttırmaya devam edecektir. Bu başarıların her çağrı döneminde daha da artacağını ümid edip Sekizinci Çağrı döneminin yatırımcıya ve Elazığ TKDK’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın projelerini 2 0cak-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Kurumumuza sunmalarını bekliyorum” dedi.