TKDK, 14 PROJE İÇİN 10,5 MİLYON TL HİBE İMKANI SUNACAK

Nisa Yılmaz/ Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu, çıktığı 5. Çağrı döneminde, kabul edilen 14 projenin sözleşme teslimi, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz tarafından yapıldı. Kabul edilen 14 proje için ödenecek hibe tutarı ise 10,5 milyon TL olarak belirlendi.

TKDK, 14 PROJE İÇİN 10,5 MİLYON TL HİBE İMKANI SUNACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5. Çağrı döneminde toplam 37 proje kabul edildi. Kabul edilen projeler arasında; 8 adet süt üretim tesisi, 11 adet besi tesisi, 4’ü yeni işletme ve 12’si modernizasyon olmak üzere 16 adet kanatlı et üretim tesisi, 1 süt ürünleri işleme tesisi modernizasyonu yer alan projelerin yatırımları toplamı 44 milyon TL. Bu projeler için verilecek hibe tutarı ise 23 milyon TL olup, 14 proje için hemen sözleşme imzalandı. Sözleşme teslimi yapılan olan 14 projede ise 4 süt üretim çiftliği, 4 besi çiftliği, 6 broyler çiftliği, olmak üzere 19,5 milyon TL tutar için 10, 5 milyon TL hibenin 2019 yıl sonuna kadar ödenmesi planlanıyor. Ödemeler, 2019 yılı içerisinde tamamlanacak.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, sözleşme teslimi sırasında yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti: “Tarım ve kırsal kalkınma kurumu, Sertaç beyin başkanlığında değerli çalışanları ile birlikte güzel projelere imza atıyor. TKDK’nın, KOSGEB’in sağladığı destekler ile güzel teşvikler sunarak üreticinin daha çok katma değer üretmesi için gerek et, süt ve ziraat sektöründe katma değerin sağlanması ile hem Türkiye piyasasına çıkarak daha başarılı olması için kaynak ve destek var. Yeni projeler hayırlara vesile olur umarım. Elazığ istihdamı, üretimi ve üreticisi için hayırlı olur diyelim. Elazığ hayvancılık ve tarımda merkez olmuş bir il. Hem üretim hem de ihracatta başarılı olmuş bir il. TKDK, bu anlamda başarılı olmaya ve üreticiye katkı sunmaya devam edecektir. Bu sayede de Elazığ bir cazibe merkezi olmaya, markalaşmaya ve katma değer kazanmaya devam edecektir.”

2019 yılı eylül ayına kadar olan dönemde yaklaşık 11,5 milyon TL hibe iken eylül-aralık döneminde yaklaşık 10 milyon TL daha hibe desteği hedefleniyor. Böylelikle yıl sonuna kadar 21,5 milyon TL hibe tutarına ulaşılmış olacak. 2012- 2018 Eylül dönemlerinde yaklaşık 220 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiş olup, bunun karşılığında şehre yaklaşık 380 milyon TL yatırım kazandırıldı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 14 projenin sözleşme teslimini gerçekleştirdi.