'TİYATROYU HİÇBİR ZAMAN BIRAKMADIM'

Nisa Yılmaz/ Başrolünü Haldun Dormen'in başrolünü oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası, Elazığ'da izleyici ile buluştu. Dormen, tiyatroya dair sorularımızı yanıtlayarak 'Elazığ'ı çok seviyorum, tiyatroya olan ilgisi ise oldukça güzel' dedi.

'TİYATROYU HİÇBİR ZAMAN BIRAKMADIM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kibarlık Budalası için turnede soluğu Elazığ’da alan usta oyuncu Haldun Dormen, sahnede bu kez 7. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin ve tek amacı asilzade olmak olan Mösyö Jourdain’i canlandırdı. Dormen, performansı ile izleyiciden büyük alkış aldı.

Usta tiyatrocu Dormen, oyun öncesi Hakimiyet Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Öncelikle Elazığ’a hoş geldiniz. Dönem dönem Elazığ’a geliyorsunuz, bu seferki gelişinizde gezebilme fırsatı bulabildiniz mi?

Elazığ’a ilk 1960’ta geldim. Dormen Tiyatrosu turnesi ile. Elazığ benim için çok çok değerli. O zamandan beri sık sık geldim buraya. Bu kadar gelişip, hoş bir şehir olmasından dolayı çok mutlu oluyorum. Kibarlık Budalası için Elazığ’a geldik. Harput’a tabi uğradım hemen, Harput’u çok severim. Harput’a çıkarken manzara çok güzel. Güzel bir yemek de yedim. Elazığ hoş, çok hoş bir şehir.

Sahnelediğiniz tüm oyunlarda salonlar dolup taşıyor. Peki, Elazığ tiyatro izleyicisinin ilgisini nasıl buluyorsunuz?

Elazığ tiyatro izleyicisi, çoğu tiyatro izleyicisine göre iyi. Oyunlarımızda görüyorum bunu. Günümüzde Elazığ’da bu kadar yoğun tiyatro izleyicisinin olmasından dolayı çok mutluyum. İnşallah Elazığ’ın da kendi profesyonel tiyatrosu olur.

90 yaşında, 64 yıldır izleyici ile buluşmaya, turne turne gezmeye devam ediyorsunuz. Dormen Tiyatrosundan sonra bir süre televizyona yöneldiniz, o sürede tiyatroyu bırakmak aklınızdan geçti mi?

Dormen Tiyatrosunu bıraktıktan sonra bir süre televizyonla meşhur oldum. Daha sonra tekrar tiyatroya başladım. Ama tiyatroyu hiçbir zaman bırakmadım ben. Dormen tiyatrosu yapmak istemediğim için kapatmıştım Kedi Tiyatrosundayım şimdi. Profesyonel tiyatro oyuncularımızla birlikte çalışıyorum. Aynı zamanda devlet tiyatrosu ile de çalışıyorum. Yani her zaman çalışıyorum, vakit buldukça.

“Tiyatronun ömrü sona erdi” diyorlar… Öyle mi?

Bence tiyatroya olan ilgi harika, çok çok güzel. Hala yaşıyor, hem de çok güzel bir şekilde. Şuanda İstanbul’da 200’e yakın alternatif tiyatro var. Bu da demektir ki; seyirci var. Bu tiyatroların ister 50 kişi ister 3 kişi izleyicisi olsun, yine izleyicisi oluyor. Bence çok iyi bir noktada. Bizim oyunlarımızda salonlar hep dolu oluyor. 550 temsil oynadık, hepsini de dolu salonlara oynadık. 550 temsilde salonların dolu olması da tiyatroya ilgiyi gösteriyor.