'Tiyatronun Önemini Biliyoruz, Sanatı Sevdiriyoruz'

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Bahçeşehir Koleji Elazığ sanatsal faaliyetler serisine bir yenisini daha ekledi.

'Tiyatronun Önemini Biliyoruz, Sanatı Sevdiriyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeşehir Koleji 5/A, 7/B, 2/A, 4/A ve Anaokulunun hazırlamış olduğu tiyatro gösterilerine çevre anaokullarından gelen küçük misafirlerde katıldı.

Drama öğretmeni Mahmut Yıldırım'ın hazırlayıp sunduğu gösteriler; Ortaokul müdürü Sinan Polat'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

Polat yaptığı konuşmada; ''Tiyatro diğer sanatlarda olduğu gibi duyguları yansıtan bir sanattır. Bu sanatı diğerlerinden ayıran en önemli fark sanatçının bunu  icra ederken bedenen ve ruhen tüm duygularını canlı performanslarıyla sergilemeleridir. Hayatı dramatize etmektir aslında tiyatro. Tiyatronun dramanın önemini bilmekte bu nedenle derslerimizde dahi dramayı vurgulayarak icra etmekteyiz. Ayrıca tiyatro sayesinde insanlar eş dost akrabalarıyla beraber birlikte gülme, ağlama ve düşünme fırsatı bulup birlik beraberlik ruhunu yaşama şansı bulmaktadırlar.  Bu bağlamda okulumuza bu sanatı sevdiren ve bizleri yönlendiren drama öğretmenimiz Mahmut Yıldırım başta olmak üzere tüm sanat insanlarının  Dünya Tiyatro Gününü kutlar, gerçekleştireceğimiz   programda iyi seyirler dilerim'' dedi.

Hacivat ve Karagöz ile başlayan gösteri sırasıyla Nasrettin Hoca, Timur, Charli Chaplin ve arkadaşları pandomim gösterisi, Ezik Müzikali ve son olarak okul öncesi sınıfının Kırmızı Ejderhalar Masalı oyunuyla sona erdi.