TFF'de yeni patron Özdemir

Katılımın bir hayli yoğun olduğu Olağan Genel Kurul'da sürpriz yaşanmadı ve Nihat Özdemir başkanlığa seçildi

TFF'de yeni patron Özdemir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu, 230 delegenin katılımıyla Ankara JW Marriott Otel'de yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nda Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün 27. maddesi hükmü gereğince Olağan Seçimli Genel Kurul, 1 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de Ankara JW Marriott Hotel'de toplandı. Genel kurulda TFF Başkanlığı seçimine tek aday olarak katılan Nihat Özdemir, TFF'nin yeni başkanı oldu. 

Genel kurula Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Hüsnü Güreli, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF eski başkanları Yıldırım Demirören ve Erdenay Oflaz, UEFA Delegesi Noel Mooney ile kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

230 delegenin imzasıyla çoğunluğun sağlandığı Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda, başkanlığını Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın yaptığı divan kurulu oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunulmasının ardından gündem maddeleri kabul edildi.

GÜRELİ: “TFF, KULÜPLERİMİZE 534 MİLYON LİRA AKTARDI"

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda konuşan TFF Başkanı Hüsnü Güreli, eski başkan Yıldırım Demirören'in görevi bırakmasının ardından 1 Mart'tan bu yana TFF Başkanlığı'nı yürüttüğünü ifade etti. TFF'nin bir önceki seçimli genel kuruldan bu yana daima kulüplerin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini anlatan Güreli, "Son 4 yıl içinde TFF kendi öz kaynağından Süper Lig, 1. Lig, 2. ve 3. Lig kulüplerimize 534 milyon lira aktardı." dedi.

ÖZDEMİR: “ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

TFF Başkanı Nihat Özdemir genel kurulda yaptığı konuşmada konuşmasında, "Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, spordan keyif alan ve mutluluk duyan insanları arttırmak temel hedefim olacaktır. Yeni yönetim kurulumuzla gösterdiğiniz bu teveccühe layık olmaya çalışacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzde kesintisiz olarak Türk futbolunu yukarı taşıyacağımız 4 yıllık süre bulunmaktadır. Bu süreçte ben ve yönetim kurulumuzdaki diğer arkadaşlarım, hep birlikte elimizden gelenin en iyisini, hatta fazlasını yapmaya gayret göstereceğiz." dedi.

Başkanlık seçiminin ardından yönetim ve denetleme kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu (Asıl)

1) Servet Yardımcı

2) Mehmet Baykan

3) Erdal Bahçıvan

4) Erhan Kamışlı

5) Yılmaz Büyükaydın

6) Ali Düşmez

7) Mustafa Çağlar

8) İsmail Erdem

9) Mustafa Hacıkerimoğlu

10) Nuri Akın

11) Eşref Selim Soydan

12) Hasan Yıldırım Akıncıoğlu

13) Onur Alkın Kalkavan

14) Hamit Altıntop

Yönetim Kurulu (Yedek)

1) Mete Düren

2) Ensar Saral

3) Şahin Kartal

4) İbrahim Şahinkaya

5) Kamuran Yazıcı

6) Mustafa Bozbağ

7) Fatih Maden

8) Mehmet Serdar Binnet

9) İsmail Ergüneş

10) Yakup Şimşek

11) Şevki Bostan

12) İlyas İleri

13) Cevat Ay

14) İnanç Erol

Denetleme Kurulu (Asıl)

1) Mehmet İlker Aycı

2) Bünyamin Bozgeyik

3) İbrahim Türkiş

4) Murat Tanrıverdi

5) Abdülcahit Şahin

Denetleme Kurulu (Yedek)

1) Tuncay Karartı

2) Ömer Bekir Güder

3) Ahmet Hilmi Yücesoy

4) Hasan Er

5) Mustafa Süreyya Durukan