TEVAZU+HİZMET+BAŞARI ÖDÜL

2017 YILI TEMMUZ AYINDA ELAZIĞ VALİLİĞİ GÖREVİNE ATANAN ÇETİN OKTAY KALDIRIM, ŞEHRİN VAR OLAN ANCAK HAREKETE GEÇİRİLEMEYEN TURİZM VE SANAYİ ALANINDAKİ POTANSİYELLERİNİ VİZYONER KİŞİLİĞİ VE ATILIMLARIYLA HAREKETE GEÇİREREK GÜZEL HİZMETLERLE ANILIP GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SADA BIRAKARAK SAKARYA VALİLİĞİNE ATANDI

TEVAZU+HİZMET+BAŞARI ÖDÜL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2017 yılı Temmuz ayında Elazığ Valiliği görevine başlayan, hizmetleri ve projeleri ile birlikte halkın gönlünde taht kurarak “Vali Gakko” unvanını alan Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Valiliği görevine atandı. Vali Kaldırım’ın  İlk kez Elazığ’a vali olarak atanıp üç yıl sonra sanayi ve büyükşehir statüsünde olan Sakarya gibi önemli bir şehre vali olarak atanması, Elazığ Valiliği  görevinde gösterdiği başarılara ve halkla kurduğu samimi ve içten diyaloglar sebebiyle bir ödül olarak değerlendiriliyor.

KLASİK VALİLİK YAPMADI

Vali Çetin Oktay Kaldırım, klasik ve rutin bir valilik yerine ezberleri bozan ve rutinin dışına çıkıp şehrin potansiyellerini harekete geçirmek gibi bir misyon üstlendi.

Devletin klasik işleyişinin ve bürokratik evrakların içinde kalan ve masa başı bir yöneticilik yapma yerine hep sahada ve halkın içinde olan bir profil çizen Kaldırım, bu çalışmalarıyla Elazığ’ın birçok özelliği ve güzelliğine dikkat çekti.

GÖNÜLLÜ TANITIM ELÇİSİ OLDU

Vali Çetin Oktay Kaldırım, göreve geldiği günden itibaren şehrin tarihi ve turistik değerleri üzerine yoğunlaştı. Sanayi şehri olma yönünde her zaman imkân ve fırsatın  olduğunu bildiği için, zengin bir potansiyel ve müktesebata sahip Elazığ’ın turizmini öne çıkarmak ve alternatif turizm yaklaşımlarını şehrin gündemine alarak projelendirdi.

Bu amaçla Harput ve Hazar Gölü ile Sivrice ilçelerinde birçok projeyi hayata geçirdi. Varlığından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bile haberdar olmadığı kanyonları keşfederek tüm dünyaya tanıttı.

Şehrin değerleri ve güzelliklerini gönüllü bir tanıtım elçisi gibi kendi sosyal medya hesaplarından sürekli paylaştı. Dört mevsim Elazığ’ı ve tüm güzelliklerini tüm dünya Vali kaldırım ile tanıdı ve ilgi duydu. Come to Elazığ sloganıyla şehre dikkat çekti ve insanları Elazığ’a davet etti. Gerçekleştirdiği projelerle bu değerlerin profesyonel anlamda değerlendirilmesini ve şehre ekonomik katkı olarak geri dönmesini sağlayacak adımlar attı ve birçoğunu hayata geçirdi.

ELAZIĞ’I YATIRIM CENNETİ YAPTI

Elazığ’ın hammadde ve işgücü potansiyelleri ile teşvik yasasının verdiği avantajları hemen her platformda anlatan ve yatırımcıları ilimizde tesis açmaları için davet eden, zaman zaman kendisi büyükşehirlerde bulunan iş insanlarını ziyaret  ederek ilimize davet eden Vali Kaldırım, bu konudaki çalışmalarının da semeresini aldı ve birçok ünlü firma ilimizde yatırım yapma kararı aldı.

DEPREMDE GÖNÜLLERDE DAHA DA BÜYÜDÜ

24 Ocak depremiyle birlikte şehirde farklı bir dönem başladı. Yıkılan evler, enkaz atında kalan hemşerilerimiz, evsiz kalan on binlerce insan, çadırlara yerleştirilen ve her türlü ihtiyacı karşılanan binlerce ailenin sığınacağı sıcak yuvası da sıcak aşı da Vali Kaldırım’ın gayretiyle sağlandı.

Vali Kaldırım, deprem sonrası aylarca makamına gitmedi ve koordinasyon merkezinden şehrin tüm sorunlarını çözdü. Kurumlar arası koordinasyon ve ahenkli çalışma noktasında önemli bir liderlik ve yöneticilik başarısı gösterdi.

Teknik toplantılardan fırsat bulduğu her zaman diliminde halkı ve deprem mağdurlarımızı ziyaret etti ve onların dertlerini dinledi.

Yapılan çalışmalar ve duyarlı davranışları sebebiyle Elazığ, depremin etkisinden kısa sürede kurtuldu ve mağdurların tüm sorunları çözüldü.

PANDEMİDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Vali Kaldırım, Pandemi sürecinde de başarısından sıklıkla söz ettirdi. Hem zamanında aldığı kararlar hem de yasaklara uymayanlara verdiği ilginç cezalarla ülke gündeminde yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Kaldırım’ın paylaşımlarını kendi de paylaştı ve alkışlar gönderdi.

UYUMLU ÇALIŞMA

Vali Kaldırım’ın öne çıkan en önemli özelliklerinden biri de tüm siyasi aktörler ve il yöneticileriyle uyum içerisinde çalışması ve birimlerin koordinasyonundaki başarılarıydı. Birlikte görev yaptığı tüm milletvekilleri, Belediye Başkanları ve diğer yetkililerle örnek olacak ahenkli bir çalışma ortamı oluşturdu ve bunun sonucu birçok hizmet daha hızlı olarak şehre yansıdı.

ÖBÜR YANDA SAKARYA

Elazığ’ın üç yıl süre ile bağrına bastığı Vali Gakko’su Çetin Oktay Kaldırım, son valiler kararnamesiyle büyükşehir statüsünde olan Sakarya Valiliği'ne atandı. Elazığ’da olduğu süreç içerisinde birçok projeye imza atan, şehrin değerlerine karşı duygularını ifade eden şiirler yazan Vali Kaldırım, önümüzdeki haftadan itibaren Sakarya ilinde vali olarak hizmetlerine devam edecek. Üstat Necip Fazıl’ın unutulmaz şiiri “Kaldırımlar” şiirinin beslediği ruhla yine Üstadın hafızalarımıza nakşedilmiş Sakarya şiirine kaynaklık eden nehirden adını alan şehre hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacak olan Vali Kaldırım’ın bu ilimizde de birçok başarıya imza atacağına inanıyoruz.

Vali Kaldırım’a Hakimiyet Gazetesi olarak Elazığ’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.