TEŞVİK YASASINDA SÜRE BİR YIL UZATILDI

7 Ekim 2020 Tarih ve 31267 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karar ile aralarında Elazığ'ın da bulunduğu 24 il Cazibe Merkezleri Programı Kapsamındaki OSB veya Endüstri Bölgelerindeki yatırımlara 6. Bölge desteklerinin sağlanmasına 31.12.2021 tarihine kadar devam edileceği açıklandı…

TEŞVİK YASASINDA SÜRE BİR YIL UZATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Resmi Gazetede yayınlanan yeni kanunu Elazığ adına sevindirici olduğunu ifade ederek, “Bilindiği gibi ilimizde OSB’lerde yapılan yatırımlara sağlanan 6. Bölge desteklerinin süresinin 31.12.2020 tarihinde dolacak olmasına müteakip,  21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2846 Sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararı ile aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 8 ilde Cazibe Merkezleri Programının sonlandırılmasına müteakip İlimiz Milletvekilleri başta olmak üzere, Odamız ve STK’larımız tarafından yasanın süresinin uzatılmasına yönelik önemli girişimler ve çalışmalar yapılmıştır.

 

Bu doğrultuda Odamız, Fırat Kalkınma Ajansı ve Mali Müşavirlerimizin katılımı ile oluşturduğumuz Raporumuz başta Cumhurbaşkanlığı, Maliye ve Hazine Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TOBB ve İlimiz Milletvekillerine ulaştırılarak, Elazığ’daki yatırımlar için Teşvik Yasasının önemi 7 maddede ifade edilmiştir.

 

Söz konusu raporumuzda, 6. Bölge Teşviklerini devamı ve İl genelinde uygulanması, Sektör, İstihdam ve Yatırım Limiti Kısıtlarının kaldırılması, İlin yaşamış olduğu deprem felaketi sonrası yaraların sarılması için sürenin 10 yıl uygulanması gibi taleplerde bulunulmuştur.

 

İlimiz Milletvekillerinin bu süreçteki yoğun girişimleri ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hicarcıklıoğulu’nun Odamızın bu talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza taşıması neticesinde, 07 Ekim 2020 tarih ve 31267 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karar ile aralarında Elazığ’ın da bulunduğu Cazibe Merkezi Programı kapsamındaki 24 ildeki OSB’ler ve Endüstri Bölgelerindeki yatırımların 6. Bölge desteklerinden yararlanma süresi 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yer alan illerimiz için bu destek büyük önem taşımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Sayın Vekillerimize, TOBB Başkanımıza, STK’larımıza, medya kuruluşlarımıza ve tüm emek veren kurum kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.