Tespih koleksiyonunu gözü gibi koruyor

Gaziosmanpaşa'da yaşayan tespih ustası 55 yaşındaki Hüseyin Çelik, 35 yıldır kendi elleri ile ürettiği 300 adet tespih koleksiyonunu gözü gibi koruyor. Çelik, tespihlerini korumak için bir bankadan kasa kiralayarak, 300 bin TL bedel biçtiği tespihinin bir tanesini satacağını belirtti. Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da özel bir tespih hazırladı.

Tespih koleksiyonunu gözü gibi koruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gaziosmanpaşa’da yaşayan Hüseyin Çelik tespih işine kuyumculuk yaparken bir patronunun kendisi ile iddialaşmasıyla başladı. 35 yıldır kendi işinin patronu olan Çelik, 1985 yılında başladığı mesleğinde oğlunun da destek vermesi ile atölyesinde en özel tespihleri bulunduruyor. Yaptığı tespihlerle ünlenen Çelik, mercan, gergedan boynuzu, fil dişi, inci, kuka, kehribar, zümrüt ve yakuttan ürettiği bir çok tespihi yurt dışında da pazarlıyor. Öte yandan Çelik’in ürettiği tespihler fiyatı ile de dikkat çekti. Çelik mercandan yapılan tespihine 300 bin TL bedel biçerek, alıcısı çıkması durumunda satacağını belirtti.

“Koleksiyonum Genelde Banka Kasalarında Duruyor”

Oğlu Tolga Çelik’le tespih ürettiğini belirten Çelik, "Oğlumda 10 yaşından beri yanımda. Onu 16 yıldır iyi bir usta olarak yetiştirdim. Koleksiyonumda 300’e yakın tespihim var. Fakat bu tespihlerin içinde tespih camiasında en zor bulunan mercanlar, sıkma kehribarlar, sıkma kehribarların ünlü ustaların eserleri, gergedan boynuzları, damla kehribarın en nadir türleri, kendi ustam olan rahmetli Elazığlı Özgen ustanın tespihlerini de topladım. Koleksiyonumu genelde atölyemde tutmuyorum, banka kasalarında duruyor. Sebebi ise, yufka yürekli bir insanım. Samimi olduğum müşterilerim kasamdan, çekmecelerden, atölyeyi alt üst edip bulup tespihlerimi alıp gidiyorlar. Aldıkları tespihlerin parasını da ‘Ne istiyorsun usta gönderelim’ derler. Kimilerinden para bile almamışımdır yani o şekilde de gitmiştir” dedi.