TERMİNAL VE FUAR MERKEZİ BEDAVAYA

ŞANTİYE BELEDİYECİLİĞİ YANINDA MALİ DİSİPLİNE ÖNEM VEREN VE BELEDİYENİN HER KURUŞUNU EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, 15 YILDAN BERİ TEDAŞ'A BİRİKEN 67 MİLYON TL BORCUN 48 MİLYON TUTARINDAKİ FAİZİNİ SİLEREK BELEDİYEYİ ÖNEMLİ BİR BORÇ YÜKÜNDEN KURTARDI. BU HAMLE İLE FUAR MERKEZİ İLE TERMİNAL BİNALARININ YAPIMI BEDAVAYA GELMİŞ OLACAK

TERMİNAL VE FUAR MERKEZİ BEDAVAYA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri sonucu Elazığ Belediyesi’nin TEDAŞ’a 15 yılda biriken 68 milyon TL’lik borç,  faizleri silinerek 19 milyona düşürüldü, Elazığ Belediyesi, ödenmesi gereken 48 milyon TL’lik borç yükünden kurtarıldı.

TEK KURŞ İSRAF EDİLMİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın göreve başlamasıyla birlikte uygulamaya aldığı şeffaf idarecilik ve tasarruf tedbirleri,  şehre ve halkımıza kazanç olarak geri dönüyor. Yapılan her bir ihale;  şeffaf, katılımcı sayısının çok ve rekabet ortamının sağlanmasıyla belediyenin lehine sonuçlanıyor. Doğrudan temin ihaleleri dahi şeffaf bir şekilde piyasaya teklif verilmek suretiyle en makul teklif veren kuruluşlara veriliyor.

 

KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILIYOR

Elazığ Belediyesi olarak hem altyapı, hem üst yapı hem de sosyal ve kültürel hizmetlerle şehrin gelişimine önemli katkılar sunan Başkan Şerifoğulları,  kaynakların verimli ve rasyonel kullanılması konusundaki başarılarıyla da takdir topluyor.

15 YILIN BİRİKEN BORCU

Elazığ Belediyesi’nin içme suyu temin ettiği derin kuyular ile ana pompa istasyonlarında 15 yıl süreyle tüketilen elektrik borçlarına ait her ay faizi  ile  birlikte ödediği ve son haliyle 68 milyon TL’ye ulaşan borcun 48 milyon TL’lik faizi silindi.

Geriye kalan 19 milyon TL’lik ana borç için taksitlendirme yapılarak ödeme planı oluşturuldu.

BU KAZANIM HİZMET OLARAK VATANDAŞA DÖNECEK

Belediyenin 15 yıldan  beri sırtında bir yük olan ve her ay tüketilen enerji bedeli yanında geçmiş borcun yüklü faizlerinin de ödendiği bu borçtan kurtulmanın sağladıkları kazançla şehrin geleceğine yönelik projelere ve yeni yatırımlara önemli bir kaynak oluşturuldu.

TERMİNAL VE FUAR MERKEZİNİN PARASI ÇIKTI

Başkan Şerifoğulları’nın girişimleri ile Elazığ Belediyesinin ödemekten kurtulduğu yaklaşık 48 milyon liralık miktar,  belediyenin kasasında kaldı. Bu bedel; geçtiğimiz aylarda 23 milyon TL’ye ihalesi yapılan Fuar ve Kongre merkezi ve 26 milyon TL’ye ihale edilen yeni Terminal binası ile yerleşkesinin toplam bedellerine eş önemli bir miktar.

Başkan Şerifoğulları, tek hamlesi ve bir girişimi ile Fuar Merkezi ile yeni Terminal binasının yapım bedelleri kadar yüklü bir kaynak üreterek bu projelerin bedavaya getirilmesini sağladı.

AKILCI YÖNETİM

Elazığ Belediyesinin akılcı yöntem ve ferasetli adımlarla yönetildiğine dikkat çeken vatandaşlar, Başkan Şerifoğulları’nın gerek hizmetler gerekse adil ve şeffaf yönetim ile kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanması noktasında tam not aldığını, bu tavrının devam edeceği yönündeki güvenlerinin sonsuz olduğunu ifade ediyorlar.