TERMAL TURİZM BAŞLIYOR

Erkan BAY/ Dünya sıralamasında 7'nci sırada bulunan Türkiye şimdilerde zirveye oynamaya başladı. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde çıkan jeotermal su, 43 dereceyle Türkiye'nin en kaliteli suları arasında yerini alarak, önemli bir konuma geldi.

TERMAL TURİZM BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ’IN KARAKOÇAN İLÇESİNDE 43 DERECEYLE TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ JEOTERMAL SUYU İÇİN SON AŞAMAYA GELİNDİ. ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM ÖNCÜLÜĞÜNDE SON TOPLANTI YAPILDI VE YAPIM AŞAMASINA GEÇİLDİ. SIRADA CİP TERMAL TESİSLERİ VAR…

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ TERMAL SUYU

Son dönemde yapılan çalışmalar neticesinde ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın gayretleri sonucunda Karakoçan’da yeni bir kaynak bulundu. 2018 yılının başlarında ilk kazma vuruldu ve 800 metre derinlikte sondaj çalışmaları başladı. Bu jeotermal suyun diğerlerine göre bir farkı var; 43 dereceyle Türkiye'nin en kaliteli termal suları arasında yer alıyor.

5 YILDIZLI TERMAL TESİS YAPILACAK

Bölgeden su çıkarılınca Elazığ Valiliği öncülüğünde çalışmalar da başladı.Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın öncülüğünde başlatılan çalışmalar neticesin de  5 yıldızlı bir termal otel girişimler hızlandı. 100 dönüm üzerine yapılacak dev yatırım ile birlikte hem kaplıca turizmi geliştirilecek hem de organize seracılığa kapı aralanacak.

350 KİŞİYE İSTİHDAM OLACAK

Öte yandan tesis içerisinde de konaklayacak vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünüldü. Dev komplekste golf sahası, 3 futbol sahası ve tenis kortları, su etkinlik alanları ve seralar yer alacak. Karakoçan’da dev termal tesis 350 kişiye istihdam olacak.

VALİ KALDIRIM MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, geçtiğimiz dönem de Karakoçan ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, çeşitli ziyaretlerde bulunmuş ve müjdeyi vermişti.

Jeotermal sondaj arama çalışmaları ve şantiye alanını da gezen Kaldırım yaptığı açıklamada,“Yatırımcılar hazır. Yurt dışından Karakoçanlılar ve Elazığlıların da yatırım talepleri var.” diye ifade etmişti.

VALİ KALDIRIM, HAKİMİYET GAZETESİ’NE AÇIKLADI

Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Karakoçan’da yapılacak olan jeotermal turizm kompleksinde son aşamaya geldiklerini, yapılan bu hizmetin bölgede ilk olma özelliği taşırdığını, sadece yurt içinden değil, yurt dışında da bir insanımızın Elazığ’a gelmesini sağlayacağıiçin bu projeye büyük bir önem verdiklerini ifade etti.

TESİS YAPIMINA GEÇİLİYOR

Karakoçan ilçesinde  yapılacak  Jeotermal Turizm kompleksinde;  5 yıldızlı otel, fizik tedavi merkezi, golf, tenis ve futbol sahaları, aquapark ve apart evler  bulunacağını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, bu yatırımı özel sektörün yaptığını, kendilerinin de Elazığ Valiliği olarak bu yatırımı Elazığ’a kazandırmak için yoğun gayret sarf ettiklerini   Jeotermal Turizm Kompleksi ile ilgili nihai toplantıyı yaptıklarını sırada tesisin yapım aşaması ve inşaatın başlamasının olduğunu ifade etti.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

Çalışmaların başladıktan sonra önümüzdeki yıl ‘’Jeotermal Turizm Kompleksinin’’ hizmete girmesinin hedeflendiğini ifade eden Vali Kaldırım,’’İnşallah çalışmalar başladıktan sonra önümüzdeki yaz dönemin de hizmete girmesi hedefleniyor. Elâzığ, Jeotermal ve sağlık turizm merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.’’dedi.

350 KİŞİYE İSTİHDAM

Vali Kaldırım, ’’Tesis içerisinde  konaklayacak vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünüldü. Dev komplekste golf sahası, 3 futbol sahası ve tenis kortları, su etkinlik alanları yer alacak. Bölgenin kaderini değiştirecek olan dev tesis yaklaşık 350 kişiye istihdam olacak. Şimdiden Elazığ’a hayırlı olsun” dedi.