TERFİ Mİ TENZİL Mİ?

TERFİ Mİ TENZİL Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta sonu, Resmi Gazete‘de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay başkanlığından alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine atanması kararı  çok konuşuldu.

Yerel haber sitelerimiz önce “hemşerimize önemli görev” gibi bir yaklaşım sergilediler. Ancak daha duyarlı siteler haberi ortadan ve nötr vermeyi tercih ettiler.

Elazığlılar olarak hemşerimiz, Tümamiral Cihat Yaycı’nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay başkanlığı görevinden alınarak Genelkurmay Başkanlığı'nın emrine atanmasını biz de  terfi olarak gördük ama ulusal gazeteler bunun bir tenzil-i rütbe olduğunu yazdılar.

Ulusal gazeteler ve özellikle hükümete muhalif siteler, hemşerimiz Tümamiral Cihat Yaycı’nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay başkanlığından alınarak Genelkurmay Başkanlığı'nın emrine atanmasını anlamlı ve mesaj içerikli olduğunu yazdılar.

Libya ile Türkiye arasındaki deniz yetki alanları sınırlandırılması anlaşmasının mimarı olarak bilinen Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genel Kurmay’da daha etkin bir göreve atanmak için görevlendirildiğini de ve bunun bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önemli bir göreve atamanın ilk adımı olarak gerçekleştirildiği görüşünü savunanlar da az değil.

Bu kesimin görüşleri de genelde şöyle:

En sağlıklı kararlar Karargâhta alınır. Tümamiral Cihat Yaycı Paşa Genelkurmay Başkanlığı karargâhındaki görevinde daha başarılı olacaktır. Uzun soluklu bir mücadele var ve Cihat Paşa’nın önü açılarak bu mücadeleye katkı sağlaması için bu görevlendirme yapılmıştır.

 Gerek Libya gerek FETÖ ile verdiği mücadele ile göz dolduran hemşerimiz Yaycı’nın, genelkurmay emrinde görevlendirilmesi sadece bununla kalmayacak diye düşünüyoruz.

Her bir Elazığlı gibi Yaycı Komutanın da söz konusu vatan, bayrak ve ezan olunca nasıl kahramanlık destanları yazacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan da görmüş olmalı ki bu tasarrufta bulunmuştur.

Hem Genelkurmaya hem de Tümamiral Cihat Yaycı Paşa’ya yeni görevlendirilmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.