TEPKİLER ELAZIĞ İÇİN

ELAZIĞ'IN TEŞVİKTE 6. BÖLGEDEN 4. BÖLGEYE DÜŞÜRÜLMESİ VE AFETLER KARŞISINDA VATANDAŞA YAPILAN YARDIMLARDA ÇİFTE STANDART UYGULANMASINA YÖNELİK TEPKİLER, SİYASİ OLMAKTAN ÖTE ŞEHRİN SORUNLARINA OLAN DUYARLILIK VE SİYASİLER İLE YÖNETİCİLERİN BU SORUNLARA YETERİNCE SAHİP ÇIKMADIKLARINA OLAN TEPKİ OLARAK YORUMLANIYOR

TEPKİLER ELAZIĞ İÇİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde ilimiz kamuoyunda ve sosyal medyada ilimizin sorunlarını gündeme getiren vatandaşların tepkilerini farklı noktalara çekmek ve buradan kendilerine siyasi bir alan açmaya çalışanların bu gayretlerine rağmen, halkın amacı çok farklı.

Şehrin sorunlarını yakından takip eden ve olumsuzlukları anında sosyal medya hesaplarında paylaşıp tepkilerini ortaya koyan duyarlı hemşerilerimizin bu çıkışlarını, kendi siyasi gelecek ve hesaplarına alet ederek durumdan vazife çıkartmaya çalışan kesimin bu duruşlarının bencilce ve olumsuzluklar üzerinden siyasi rant devşirmekten ibaret olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu tipleri iyi tanıdıklarını ifade ediyorlar.

TEPKİLER ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN

Kamuoyunda 6. Bölge ve afet yardımlarının adil dağıtılmadığı yönündeki paylaşım ve yorumlar ile başta Hakimiyet Gazetesi olarak bizlerin de birkaç günden beri gündeme getirdiğimiz sorunların, ilgililerin dikkatini çekmek ve bu konuda adımlar atılarak olumsuzlukların giderilmesi ve şehrin kazanımlarının artarak devam etmesi amacına yönelik gayretlerdir.

Şehre yansıyan olumsuz kararlar üzerinden muhalefet yapıp şahsi ve mensubu oldukları siyasi partiye oy devşirmeye çalışmanın Elazığ sevgisi ve sevdası ile bağdaşmadığına dikkat çeken vatandaşlar, tepkilerin kaynağının şehrin çıkarları olması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

HAKİMİYET’TEN ÇOK ELEŞTİREN YOK

İlimizle ilgili yaşanan sorun ve yöneticilerin yanlışlarını gündeme getirme ve bunları kamuoyun duyurma noktasında Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardan beri şehrimize karşı sorumluluklarımız gereği yayınlar yapıyoruz.

Zaman zaman yöneticiler ve siyasilerimizin tepkisini çekmemize rağmen, sırf şehrimizin çıkarlarını koruma adına bu tür yayınlarımızı samimiyetle yürütüyoruz.

Bu tür habercilik ve gazetecilik yaparken, ne bir siyasiyi hedef almak ne de öne çıkarmak diye bir gayeyi güdüyoruz. Yanlışa dikkat çeker ve eleştirirken doğruları ve güzel olanı alkışlamayı da yine mesleğimize olan saygı ve hakkı teslim etme noktasındaki duyarlılığımız gereği ihmal etmiyoruz.

 Hatta Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ örneklerinde çokça görüldüğü gibi yanlışından dolayı eleştirdiğimiz milletvekilimizi, Gürsel Erol’un haksız eleştirisi karşısında yine biz savunup, destek veriyoruz.

Yine diğer milletvekillerimizin ve yöneticilerimizin doğru ve isabetli hamlelerini destekliyor, alkışlıyor, ama yanlışlara da dikkat çekiyoruz.

Tüm bu gayretlerimizin temelinde Elazığ ve Elazığlıların olduğunu biliyor ve halkımızdan aldığımız güç ve destekle şehrin sorunlarını ortaya koyma noktasındaki yayınlarımız devam ediyor.

Hakimiyet olarak bu eleştirileri yapmakla birlikte doğruların ve güzel icraatlarının da yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Bu tür haberleri yaparken ne bir siyasi partiyi karalamak ne de bir siyasi görüşü ve şahsı öne çıkarmak gibi bir derdimiz var. Siyasi partilerimiz ve teşkilatlarımızın hepsini saygın ve saygıdeğer buluruz. Seçilmiş milletvekillerimizi değerli ve şehir sevdalısı olarak biliriz.

TEPKİLER UYGULAMALAR VE DUYARSIZLIKLARA

Halkımızın son günlerde sosyal medyadan, Hakimiyet olarak bizlerin de sayfalarımızda dile getirdiğimiz eksikliklerin amacı, yanlış uygulamaların son bulması ve bu konuda milletvekillerimiz bu tepkileri de dosyalarına koyarak ilgili makamlara ulaştırması, adım atması, aktif ve etkin çalışmalar yaparak olumlu haberlerle halkımıza müjdeler vermesine yöneliktir.

AK PARTİ’NİN ŞEHRE HİZMETLERİ YOK SAYILAMAZ

Ak Parti’nin 18 yıldan beri bu ülkeye ve şehre yönelik hizmetlerini kimsenin inkâr etmediğine dikkat çeken vatandaşlar, bu hizmetlerle ülkemizin dünyada her alanda saygın bir konuma yükseldiğini ifade ediyorlar.

Bugün kaldırılması yönünde tepkilerimizi ortaya koyduğumuz teşvik yasasının da yine Ak Parti uygulaması olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sunan bu yasa ile şehrimizin çok sayıda yatırıma kavuştuğunu ifade ediyorlar.

Şehre olumlu olarak yansıyan ve 2017 yılından beri yürürlükle olan teşvik uygulamasının 6. Bölge uygulaması olarak devam etme talebinin Elazığ kadar bölgenin sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına  katkı sunma amaçlı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, olayın siyaseten bir partiyi karalama ve muhalefeti öne çıkarma gibi sığ bir anlayışa terk edilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar.

DEPREM TAZMİNATI 500 KAT DAHA FAZLA

Giresun Dereli ilçesinde yaşayan ve sayıları 200’ü geçmeyen esnafa yapılan 50 bin TL’lik karşılıksız hibenin, 24 Ocak Elazığ depremi sebebiyle şehrimizde görev yapan, işçi, memur ve diğer çalışanlara 6 ay boyunca ödenen ve 6 ay daha uzatılması gündemde olan ve her bir çalışana karşılıksız hibe olarak maaşlarına ilave edilen 700 TL’lik yardımların, Dereli’deki yardımlardan 500 kat  daha fazla olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, çalışanlarla birlikte şehir ekonomisine önemli oranda  bu destek ve katkıyı yok sayıp görmezden gelerek, toplam itibarıyla Dereli esnafına yapılan cüzi bir miktarda desteği gerekçe gösterip  hükümeti ve siyasileri suçlamanın da çok insaflı bir yaklaşım olmadığına dikkat çekiyorlar.

SÜREÇ YÖNETİLEMİYOR MU?

Samimi ve şehrin çıkarlarını öne çıkarmaya yönelik tepkilerin, başkalarının hatası ve eksiği benim faziletimdir gibi makyavelist ve çıkarcı bir yaklaşımın pençesine düşmüş ikbal avcılarının kullanmaya tevessül ettikleri bir mecraya dönmesinden rahatsızlık duyduklarına dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda milletvekillerinin süreç yönetimi konusunda yetersiz kaldıklarını da dile getiriyorlar.

Sorunun göstere göstere gelmesinden ve şehirde böylesine bir kriz ve tepki doğacağının bilinmesine rağmen, bu konuda ön almaya yönelik hiçbir adım atılmaması, krizin ortaya çıkmasından sonra da hemşerilerimizin yüreğine su serpecek somut bir adım atılamaması, bunun yerine “hem var, hem yok” anlamına gelecek açıklamalar yapmanın süreç yönetiminde yetersiz kalındığının göstergesi olduğunu vurgu yapan vatandaşlar, şehir dinamiklerin yeterince kullanılmadığını ifade ediyorlar.

PAYDAŞ TOPLANTILARI YAPILMALI

Şehrin kaderinde önemli roller üstlenecek her türlü olumlu gelişme yanında şehir halkına olumsuz yansıyacak kararların masaya yatırılıp ortak eylem planlarının görüşüleceği paydaş toplantılarından ısrarla kaçınılması ve bu konuda bir liderlik yapılamamasının şehre faturasının büyük olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, şahsi gurur ve kibirlerin buna engel olmaması gerektiğine vurgu yapıyorlar.

VALİ YIRIK İNİSİYATİF ALMALI

Şehrin sorunlarının önce şehirde masaya yatırılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, çözümün ilk adımının da yine şehrin tüm yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek ortak akıl toplantılarında alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Şehrin en üst düzey yöneticisi olan Elazığ Valisi  Erkaya Yırık’ın da sorunlara duyarsız kalamayacağı ve çözüm noktasında en kilit isim olduğuna, kendisinin milletvekilleri başta olmak üzere olayın muhatabı ve en yakından ilgili kurumları olan ETSO, Elazığ Ticaret Borsası, MÜSİAD gibi kurumlar ile yatırımcıların katılacağı toplantılarla çözüme önemli oranda katkı sunulacağına dikkat çeken vatandaşlar, bu toplantıların acilen başlatılması gerektiğine vurgu yapıyorlar.