TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ OKUL

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı yarın açılıyor. Geçmişte ülkeyi yönetenlerin eğitim konusundaki başarısızlık ve öğrenciler ile velilerin yaşadıkları problemlere dikkat çekmek için attıkları  'dert yılı başladı' şeklindeki manşetlerin yerini  'okullar eğitime hazır' manşetlerine bıraktı...

TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ OKUL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Neydi o eski günler. Okullar derme çatma, boya ve badanası eskimiş, sıralarında yazı yazmak şöyle dursun, yılların ihmali ile çivi yazısı anıtına dönmüş yüzü, haftalarca bulunmayan ders kitapları, boş geçen dersler ve 60 kişilik sınıflar.

Oysa şimdilerde durum çok farklı. Yeni eğitim ve öğretim yılını telaşı öğrenci ve velilerden önce yöneticileri alıyor. Bakanlık tüm ülkedeki derslik sayısı ve tekli öğretim konusunda ciddi gayret gösteriyor. Yeni yapılan okul ve dersliklerin yeni öğretim yılına yetişmesi için yüklenici firmalar sıkıştırılıyor ve hummalı bir çalışma yapılıyor.

 Ders kitapları her öğrenciye özel olarak poşetlendi ve bugün çocuklar gelmeden onların sıralarının üstüne kondu bile. Akıllı tahtalar, teknoloji sınıfları, tasarım odaları ve 15 dakikaya çıkarılan teneffüsler ile bugün çok farklı bir gün olacak çocuklar ve gençler için.

Eğitimin bu farkındalıklarına bir farkındalık da Elazığ Belediyesi ekledi.

Elazığ Belediyesi yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin daha sağlıklı ve temiz koşullarda eğitim görmeleri amacıyla okulların tamamında ciddi bir temizlik çalışması yaptı.

Elazığ Belediyesi şehrin genelinde toplam 212 okulda çevre temizlik ve bakım çalışması başlatıldı. Çocukların daha sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim-öğretim yılına başlamasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan çalışmayla, okul bahçeleri yıkanarak temizlendi, çöp konteynerleri sterilize edildi. Çalışmalarla yeni eğitim-öğretim dönemine sayılı günler kala okulların bahçeleri ve çevreleri pırıl pırıl hale getirildi.

Demek ki, çocukların ve gençlerin başkan Şerifoğulları’na  “gençliğin abisi” deyişi, çok anlamlı ve çok doğruymuş. Bu hizmet, geleceğimize yapılan hizmettir. Geleceğe değer vermek, ihtimam göstermektir. Ve bu gönül işidir, yürek işidir.

Temiz çevre ile birlikte temiz okul projesi ve ince düşüncesi için teşekkürler Başkan Şerifoğulları.